Δευτέρα 28.11.2022
More

  Θεσσαλονίκη- Συνεργεία του δήμου «ψαρεύουν» ηλεκτρικά πατίνια από τον Θερμαϊκό

  Επιχείρηση καθαρισμού του από τα ηλεκτρικά πατίνια που βρίσκονται στο βυθό του Θερμαϊκού Κόλπου, βρίσκεται σε εξέλιξη στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

  Ειδικότερα, συνεργεία του δήμου ανασύρουν από νωρίς το πρωί της Τρίτης, ηλεκτρικά πατίνια που είχαν πεταχτεί στη θάλασσα.

  Σύμφωνα τον αντιδήμαρχο Βιώσιμης Κινητικότητας και Περιβάλλοντος, Σωκράτη Δημητριάδη, «τα πατίνια έχουν αρχίσει να οξειδώνονται και η μπαταρία που διαθέτουν είναι η χειρότερη μόλυνση για τα νερά του Θερμαϊκού».

  Μάλιστα, όπως είχε πει ο ίδιος σε πρόσφατες δηλώσεις του «είναι πολλά τα πατίνια που έχουν πεταχθεί στη θάλασσα. Έχουμε μετρήσει περίπου 40 – 45 πατίνια να βρίσκονται στα νερά του Θερμαϊκού».

  Σύμφωνα με το Voria.gr, κατά τις προηγούμενες ημέρες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος είχε έρθει σε επαφή με τους υπεύθυνους των δύο εταιρειών που ενοικιάζουν τα ηλεκτρικά πατίνια στην πόλη, προκειμένου να γίνει μία καμπάνια ενημέρωσης τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών για τη σωστή χρήση τους και τη σωστή οδηγική συμπεριφορά. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο ίδιος, μια από τις δύο εταιρείες είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον να βάλει δύτες προκειμένου να ανασύρουν τα πατίνια που είναι πιο ανοιχτά στη θάλασσα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ