Πέμπτη 04.03.2021
More

  Τι έδειξαν οι πρώτοι έλεγχοι για κορωνοϊό στις 11 πτήσεις από το εξωτερικό

  Με ιδιαίτερη προσοχή πραγματοποιούνται οι έλεγχοι για τον κορωνοϊό στις πτήσεις από το εξωτερικό, ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία σύμφωνα με πηγές της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

  Με βάση τα έως τώρα στοιχεία, βρέθηκαν μόνον τέσσερα άτομα θετικά στον κορωνοϊό ανάμεσα σε χιλιάδες επιβάτες την τελευταία εβδομάδα στο αεροδρόμιο της χώρας.

  Ελεγχοι για κορωνοϊό σε όλους τους επιβάτες 11 πτήσεων

  Χθες, 15 Ιουνίου, ελέγχθηκαν όλοι οι επιβάτες 11 πτήσεων από χώρες του εξωτερικού. Μέχρι αυτή την ώρα έχουν διασταυρωθεί τα αποτελέσματα από πέντε πτήσεις που έφτασαν στην Ελλάδα από Άμστερνταμ, Παρίσι, Ντόχα, Ρώμη και Ζυρίχη και όλα τα δείγματα είναι αρνητικά στον νέο κορωνοϊό. Αναμένονται τα αποτελέσματα από τις υπόλοιπες έξι πτήσεις.

  7.804 έλεγχοι για τον κορωνοϊό σε μια εβδομάδα

  Την περασμένη εβδομάδα (08/06 – 14/06/2020), πραγματοποιήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», έλεγχοι για τον κορωνοϊό, σε 7.804 επιβάτες που έφθασαν στην Ελλάδα με 104 πτήσεις από 19 χώρες προέλευσης. Από αυτούς μόνο 4 βρέθηκαν θετικοί, για τους οποίους ακολουθήθηκαν τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα.

  Οι έλεγχοι από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς θα συνεχιστούν, ώστε να γίνει πράξη το σχέδιο για ασφαλές άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ