Τρίτη 04.08.2020
More

  Τηλεδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους του Περιφερειακού Τύπου

  Σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποίησαν ο Αλέξης Χαρίτσης, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μάριος Κάτσης, Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και ο Κυριάκος Αργυρόπουλος, από το γραφείο Τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ υπεύθυνος για τα περιφερειακά μέσα, με φορείς – εκπροσώπους του Περιφερειακού Τύπου, ημερήσιου, εβδομαδιαίου και περιοδικού, προκειμένου να συζητήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, τα οποία και εντάθηκαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

  Στην τηλεδιάσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, τέθηκαν προς συζήτηση τα κομβικότερα ζητήματα που απασχολούν τον Περιφερειακό Τύπο, όπως το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο στήριξης του Τύπου, για το οποίο διαπιστώθηκαν οι καθυστερήσεις και τα πισωγυρίσματα της Κυβέρνησης.

  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλευτή Μ. Κάτση, επισημάνθηκε «η μεγάλη έλλειψη που δημιούργησε το πάγωμα των προγραμμάτων ενίσχυσης του Τύπου, συνολικού ύψους 16 εκατ. ευρώ, που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θεσμοθετήσει με διαφανείς διαδικασίες, σαφείς κανόνες και κριτήρια».

  Για τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, οι φορείς τα χαρακτήρισαν ανεπαρκή και διατύπωσαν την ανάγκη λήψης γενναίων μέτρων, όπως η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών και η πρόσβαση των επιχειρήσεων τύπου στο ΤΕΠΙΧ ΙΙ.

  Οι συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη συμφώνησαν ότι πρέπει να επικαιροποιηθούν τα κριτήρια ένταξης στα Μητρώα Περιφερειακού Τύπου και online media, καθώς και να λυθεί οριστικά το θέμα της διατήρησης της υποχρεωτικής δημοσίευσης διακηρύξεων, προκηρύξεων κ.ά., που προσπάθησε να καταργήσει η Κυβέρνηση Σαμαρά και διατήρησε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το 2020. Τέλος, οι φορείς έθεσαν ζητήματα για τους όρους με τους οποίους εφαρμόζεται το 30% της διαφημιστικής δαπάνης φορέων του Δημοσίου στα Περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης, καθώς και πάγια ζητήματα ασφαλιστικών τους επιβαρύνσεων.

  Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου: Αθανασίου Ευάγγελος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) Μουντάκης Αντώνης, Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (ΕΙΕΤ), Σαββάκης Μιχάλης, Πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ).

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Θετική στον κορωνοϊό 52χρονη γυναίκα

  Μια 52χρονη γυναίκα που ζει στην Αλβανία εντοπίστηκε θετική στον κορωνοϊό.

  Κακαβιά: Περιορισμός διελεύσεων και καραντίνα από τις 16 Αυγούστου

  Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

  “Επέστρεψε” κλεμμένη εικόνα από την Ι. Μονή της Κοίμησης της Θεοτόκου Βισοκού στον Καλουτά

  Εικόνα, 19ου αιώνα, με παράσταση τη Βάπτιση του Χριστού που είχε κλαπεί από το δωδεκάορτο του τέμπλου της Ιεράς Μονής της Κοίμησης της Θεοτόκου Βισοκού στον Καλουτά, του Κεντρικού Ζαγορίου Ιωαννίνων, επεστράφη στις 31 Ιουλίου.

  Ανασχηματισμός με 5 αλλαγές στην κυβέρνηση

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοινώνει τον ανασχηματισμό με τα νέα πρόσωπα, αλλά και όσους αναβαθμίζονται στο κυβερνητικό σχήμα

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων του σήμερα Τρίτη 4 Αυγούστου

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.