Τετάρτη 29.05.2024
More

  Επιστροφή στην τηλεκπαίδευση για γυμνάσια και λύκεια

  Πώς θα ανοίξουν τη Δευτέρα δημοτικά, νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία

  Πρεμιέρα σήμερα για τα γυμνάσια και τα λύκεια, που ανοίγουν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.

  Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, ξεκινούν και τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων με ειδικά μέτρα.

  Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση για τα σχολεία «Δεν έχει αλλάξει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την επαναλειτουργία των δομών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής. Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου που εκδόθηκε την Πέμπτη, ξεκαθαρίζεται ότι τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου.

  Το υπουργείο υπενθυμίζει επίσης ότι η σχετική απόφαση ελήφθη μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών.

  Ήδη, έχει εκδοθεί σχετική εγκύκλιος στα σχολεία, βάσει της οποίας, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία θα αναλάβουν υπηρεσία, σήμερα Παρασκευή 8/1.».

  Σε ό,τι αφορά σε δημοτικά, νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία, θα ληφθούν επιπλέον μέτρα για τη δια ζώσης επαναλειτουργία τους από την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου. Τα επιπλέον μέτρα πρόληψης από τον κορωνοϊό αφορούν σε δύο κυρίως ζητήματα:

  – Τον συγχρωτισμό γονέων, κηδεμόνων και άλλων που συνοδεύουν τα παιδιά στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία.

  Θα υπάρχει πλέον η πρόβλεψη:

  – για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών),

  – για χρήση περισσοτέρων της μίας εισόδου της σχολικής μονάδας, όπου υπάρχουν.

  Επιπλέον μέτρα πρόληψης Παράλληλα, όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, σε ισχύ είναι όλα τα ήδη ληφθέντα μέτρα πρόληψης και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως:

  – η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,

  – η χρήση αντισηπτικών,

  – οι σχολαστικοί καθαρισμοί,

  – τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστήρια πληροφορικής, μουσικά όργανα κ.ά.,

  – οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ.

  SMS στο 13033: Ο κωδικός που θα στέλνουν οι γονείς Όπως και κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown στη χώρα έτσι και τώρα απαιτείται μήνυμα sms στο 13033, από τους κηδεμόνες που συνοδεύουν τα παιδιά τους στα σχολεία.

  O κωδικός 4 είναι αυτός που επιλέγεται για τη μεταφορά μαθητών, καθώς ο εν λόγω κωδικός αφορά σε «Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ