Τρίτη 16.08.2022
More

  «Το 45% των νοσηλευομένων στην Ελλάδα είναι νέοι που δεν έχουν εμβολιαστεί»

  Σταθερός αριθμός κρουσμάτων, υψηλός αριθμός νοσηλευομένων

  Για σταθερότητα στον αριθμό κρουσμάτων αλλά μεγάλο αριθμό νοσηλευομένων, τόσο εντός όσο και εκτός ΜΕΘ, έκανε λόγο η Ματίνα Παγώνη.

  Σύμφωνα με την ίδια, υπάρχει ένα 40-45% νοσηλευομένων, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, και ένα 25% που δεν έχουν εμβολιαστεί ενώ ήταν η σειρά τους. Αυτοί που νοσηλεύονται αυτή την εποχή είναι νέοι.

  Ερωτώμενη για το αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις το Πάσχα, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς είπε χαρακτηριστικά: «Εδώ καίγεται ο κόσμος, γίνεται πόλεμος, εμείς θα σκεφτόμαστε αν θα πάμε στα εξοχικά;», ενώ, όπως εξήγησε οι περισσότεροι από την επιτροπή των ειδικών είναι γιατροί και ξέρουν ακριβώς τι συμβαίνει στα νοσοκομεία.

  «Δεν νομίζω ότι θα πάρει το ρίσκο καμία επιτροπή να βγάλει τον κόσμο στην επαρχία. Προχτές, βάλαμε σε ράντζα τους non-Covid ασθενείς», επεσήμανε.

  Σε ό,τι αφορά τα κορωνοπάρτι είπα ότι ίσως, αν ανοίξει η εστίαση, κάποιοι βγουν και έτσι θα εκτονωθεί η κατάσταση. Σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού των τελευταίων ημερών, είπε πως «η νεολαία δεν έχει καταλάβει ότι οι μεταλλάξεις την αφορούν. Ένας ασυμπτωματικός μπορεί να μεταδώσει σε 50-80 άτομα.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ