Δευτέρα 08.03.2021
More

  Το 74% των Ελλήνων λέει «ναι» στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό

  Το 56% δηλώνει αισιόδοξο για την οριστική αντιμετώπιση του κορωνοϊού με το εμβόλιο

  Την πρόθεση των Ελλήνων να εμβολιαστούν, προκειμένου να θωρακίσουν την υγεία τους εναντίον του κορωνοϊού, με το 74% να δηλώνει ότι σίγουρα ή μάλλον επιθυμεί να προχωρήσει σε αυτή τη διαδικασία, αποτυπώνει έρευνα της Opinion Poll για τη διαδικτυακή εφημερίδα POLITICAL.

  Την ίδια στιγμή, το 56% δηλώνει αισιόδοξο για την οριστική αντιμετώπιση του κορωνοιού, με την ύπαρξη του εμβολίου. Το 74% δηλώνει ότι σίγουρα ή μάλλον θα εμβολιαστεί, με το 47% να δηλώνει κατηγορηματικά ΝΑΙ.

  Έντονο το αίσθημα του άγχους

  Είναι χαρακτηριστικό του κλίματος, ότι το 51,1% των ερωτώμενων δηλώνει γενικά ότι αισθάνεται ανησυχία και άγχος, το 27,8% απογοήτευση, το 22,4% ελπίδα και αισιοδοξία, ενώ σιγουριά και ανακούφιση αισθάνεται μόλις το 2,9% και 2,1% αντίστοιχα. Στην ερώτηση αν θεωρούν ότι η χώρα οδεύει σε σωστή ή λάθος κατεύθυνση, το 45% δηλώνει ότι η χώρα οδεύει σε σωστή κατεύθυνση, ενώ 44% εκτιμά το αντίθετο.

  Αγωνία για την πορεία των οικονομικών

  Έντονος είναι ο προβληματισμός και η αγωνία για την πορεία των οικονομικών των νοικοκυριών, αλλά και της ελληνικής οικονομίας συνολικά. Αναφορικά με την προσωπική οικονομική κατάσταση, το 51% θεωρεί ότι η κατάσταση θα παραμείνει η ίδια, το 13% θεωρεί ότι θα καλυτερέψει λίγο ή πολύ και το 35% ότι θα χειροτερέψει λίγο ή πολύ.

  Αντίστοιχα, συνολικά για την ελληνική οικονομία, το 16% θεωρεί ότι η κατάσταση θα παραμείνει η ίδια, το 21% ότι θα καλυτερέψει λίγο ή πολύ και ένα ογκώδες 60% ότι θα χειροτερέψει.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ