Σάββατο 03.06.2023
More

  Το market pass στις λαϊκές αγορές -Τι πρέπει να κάνουν οι πωλητές

  Πώς θα ενεργοποιήσουν τον απαιτούμενο κωδικό στο POS που θα τα καθιστά συμβατά με την άυλη ψηφιακή κάρτα

  Ξεκινούν σταδιακά οι πολίτες να χρησιμοποιούν το market pass στις αγορές τους σε σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία και όλα τα καταστήματα πώλησης τροφίμων που εντάσσονται στο πρόγραμμα.

  Όσον αφορά όμως στις λαϊκές αγορές, οι παραγωγοί-πωλητές θα πρέπει να απευθυνθούν στις τράπεζες με τις οποίες συνεργάζονται προκειμένου να ενεργοποιήσουν τον απαιτούμενο κωδικό στα POS που θα το καταστήσουν  συμβατό με την άυλη κάρτα.

  Αυτό γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών:

  «Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Εμπορείου και Προστασίας Καταναλωτή, όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να ενεργοποιήσουν την είσπραξη χρημάτων μέσω άυλων πιστωτικών καρτών που εντάσσονται στο πρόγραμμα market pass, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις τράπεζες που συνεργάζονται για την παροχή των τερματικών POS που κατέχουν, προκειμένου να τους ενεργοποιήσουν επιπλέον τον απαιτούμενο κωδικό εμπόρου 5499 (διάφορα καταστήματα τροφίμων), ούτως ώστε να καταστεί συμβατό το τερματικό POS με την άυλη κάρτα του market pass».

  Το χρονοδιάγραμμα των επόμενων πληρωμών

  Τα χρήματα του Market Pass σε όσους έκαναν την αίτησή τους μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου έχουν καταβληθεί, ενώ σημειώνεται πως η  πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή στο www.vouchers.gov.gr και θα συνεχίσει να δέχεται τις αιτήσεις των δικαιούχων έως και τις 15 Μαρτίου 2023.

  Παράλληλα, οι δικαιούχοι που θα επιλέξουν την έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας και θα υποβάλουν αίτηση από 1 έως 15 Μαρτίου θα λάβουν την ενίσχυση ως εξής:

  -στις 20 Μαρτίου 2023 για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο,

  -στις 3 Απριλίου 2023 για τον μήνα Απρίλιο,
  -στις 3 Μαΐου για τον μήνα Μάιο,
  -στις 3 Ιουνίου για τον μήνα Ιούνιο, και

  -στις 3 Ιουλίου για τον μήνα Ιούλιο.

  Όσοι δικαιούχοι επιλέξουν την κατάθεση σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό και υποβάλλουν αίτηση από 1-15 Μαρτίου 2023 θα λάβουν την ενίσχυση ως εξής:

  -στις 20 Μαρτίου 2023 για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο
  -στις 3 Μαΐου για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ