Παρασκευή 30.07.2021
More

  «Τρέχουν» τα ζευγάρια για γάμους και βαφτίσεις

  Έως και 100 άτομα σε εξωτερικούς χώρους

  «Φωτιά» πήραν τα τηλεφωνικά κέντρα των καταστημάτων που ασχολούνται επαγγελματικά με την διοργάνωση γάμων και βαφτίσεων. Νυφικά, βαφτιστικά, λαμπάδες, στέφανα και πολλά άλλα είδη που είναι προαπαιτούμενα για την τέλεση των μυστηρίων.

  Η ανακοίνωση από πλευρά της κυβέρνησης έδωσε βαθιά ανάσα σε πολλά ζευγάρια που περίμεναν άρση των περιορισμών για να προχωρήσουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις με την παρουσία φίλων και συγγενών. Άλλωστε ένας γάμος ή μια βάφτιση είναι πρώτα απ’ όλα μια σημαντική στιγμή που θέλεις να μοιραστείς με αγαπημένα πρόσωπα!

  Η ανακοίνωση ότι για τον Ιούνιο θα πραγματοποιούνται γάμοι και βαφτίσεις με έως και 100 άτομα σε εξωτερικό χώρο, βρήκε πολλά ζευγάρια στην μέση των προετοιμασιών.

  Γάμος με τα όλα του!

  Ο κ. Αρεταίος Βλαδίκας ένας εκ των δυο ιδιοκτητών γνωστού καταστήματος με Νυφικά και είδη βάπτισης μίλησε στην κάμερα του Itv για την προετοιμασία των ζευγαριών που σε τίποτα δεν έχει αλλάξει παρά την πανδημία. Η τέλεση του γάμου είναι ένα μυστήριο που απαιτεί καλή οργάνωση και προετοιμασία. Η πανδημία συνετέλεσε ώστε κάποια στάδια να οργανωθούν ακόμη καλύτερα και πιο έγκαιρα. Ένα από τα προβλήματα που υπάρχουν είναι το όριο των ατόμων καθώς υπάρχουν περιορισμοί στα καλέσματα.

  Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος γνωστοποίησε ότι πλέον θα ισχύουν νέοι κανόνες για τους γάμους και τις βαφτίσεις. Δήλωσε ότι θα πραγματοποιούνται γάμοι, βαφτίσια και δεξιώσεις, ενώ για τις πρώτες δύο κατηγορίες θα επιτρέπονται έως και 100 άτομα μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

  Ο κ. Βλαδίκας εξήγησε ότι το κόστος ενός γάμου δεν έχει αλλάξει εξηγώντας ότι όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου προσπάθησαν και προσπαθούν να βοηθούν με τις τιμές ώστε τα ζευγάρια να κάνουν τις επιλογές που θέλουν: «Ο γάμος είναι ένα μυστήριο που για τους περισσότερους γίνεται μια φορά. Με αυτό το σκεπτικό τα περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν νυφικό και όλα όσα απαιτούνται για την τέλεση του μυστηρίου», τονίζει ο κ. Βλαδίκας.

  Μεγάλο πρόβλημα οι εξωτερικοί χώροι

  Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι οι εξωτερικοί χώροι. Στην περιοχή μας δεν είναι απεριόριστοι οι χώροι αυτοί ενώ εξαιτίας των εναλλαγών στις καιρικές συνθήκες δεν είναι εύκολο να κάνεις γάμο έξω: «Υπάρχει μια δυσκολία σε αυτό αλλά υπάρχουν λύσεις και νομίζω ότι και οι άνθρωποι της εστίασης θα το έχουν δει» καταλήγει ο κ. Βλαδίκας.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ