Πέμπτη 13.05.2021
More

  Τρεις θάνατοι τις τελευταίες ώρες- Οι δύο σε γηροκομεία

  Αυξάνονται οι νεκροί στην Ελλάδα, τρεις θάνατοι τις τελευταίες ώρες

  Τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό τις τελευταίες ώρες στη χώρα μας, οι δύο από τους οποίους φιλοξενούνταν στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι.

  Τη μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή έχασε ένας 80χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ. Ο ηλικιωμένος ήταν τρόφιμος του γηροκομείου στο Ασβεστοχώρι. Την τελευταία της πνοή άφησε και μια γυναίκα 102 ετών, η οποία νοσηλευόταν στον «Ευαγγελισμό».

  Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι τα ξημερώματα κατέληξε ένας 79χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Παπανικολάου». Ο ηλικιωμένος, που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, φιλοξενούνταν στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι.

  Πλέον, εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 20 οι νεκροί από κορωνοϊό από τον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας. Σε ότι αφορά τους θανάτους από κορωνοϊό στην Ελλάδα, τα στοιχεία του ΕΟΔΥ έως τις 15:00 το μεσημέρι της Δευτέρας έκαναν λόγο για 266 νεκρούς.

  Στο μεταξύ, σε ό,τι αφορά στα γηροκομεία, συνεχίζονται οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ, αλλά και τα δειγματοληπτικά τεστ για κορωνοϊό στις προνοιακές δομές της Αττικής.

  Σε γηροκομείο στον Κορυδαλλό επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ, καθώς σε σχετικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούνταν κάποια από τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό που έχουν επιβληθεί σε αυτές τις δομές.

  Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε: μη επίδειξη αρχείου καθημερινής θερμομέτρησης προσωπικού και μη ύπαρξη αλκοολικού διαλύματος στην είσοδο του οίκου ευγηρίας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ