Τρίτη 17.05.2022
More

  Τρίκαλα: Υπερχείλισε ο Ληθαίος ποταμός, χιονίζει στα ορεινά

  Στο έλεος της κακοκαιρίας «Διομήδης» βρίσκονται και τα Τρίκαλα

  Από την έντονη βροχόπτωση ανέβηκε πολύ η στάθμη του Ληθαίου ποταμού. Την ίδια στιγμή αγγίζει το μισό μέτρο το ύψος του χιονιού στα ορεινά.

  Η κακοκαιρία «Διομήδης» επελαύνει στα Τρίκαλα, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε αρκετές περιπτώσεις. Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr ο Ληθαίος ποταμός υπερχείλισε μέσα στην πόλη.

  Βρίσκεται σε επιφυλακή ο μηχανισμός τόσο του Δήμου Τρικκαίων, όσο και της Π.Ε. Τρικάλων.

  Χιονίζει ασταμάτητα στα ορεινά των Τρικάλων

  Την ίδια ώρα, το μεγαλύτερο μέρος του ορεινού όγκου του νομού Τρικάλων, από τα 800 μέτρα υψόμετρο και πάνω έχει καλυφθεί με χιόνι που φτάνει ακόμη και τα 40 εκατοστά σε περιοχές, όπως είναι η περιοχή της Γκρόπας, τα χωριά του Ασπροποτάμου, το Περτούλι, η Καστανιά, η Κρανιά, τα Στουρναραίϊκα, η Ελάτη, το Μαυρέλι κλπ.

  Όπως καταγράφει το trikalaIN.gr, όλος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή, με τα μηχανήματα της Περιφερειακής ενότητας Τρικάλων και των δήμων του νομού να επιχειρούν αποχιονισμούς δρόμων σε κατοικημένες περιοχές και ποιμνιοστάσια, ενώ στη μάχη του αποχιονισμού έχουν ριχτεί από το πρωί και ιδιωτικά μηχανήματα.

  Η σφοδρή κακοκαιρία «Διομήδης», σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, θα διαρκέσει το ίδιο αμείωτη και για τα επόμενα δύο 24ωρα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ