Σάββατο 21.05.2022
More

  Τρολάρισμα με σοκολατάκια σε συγκέντρωση αντιεμβολιαστών – Η ανακοίνωση του Μητροπολίτη

  Μοιράστηκαν σοκολατάκια στους συγκεντρωμένους «για να μην φύγουν πικραμένοι»

  Οι εικόνες από τη Λάρισα ήταν αδύνατον να περάσουν απαρατήρητες. 48 αντιεμβολιαστές συγκεντρώθηκαν και φώναζαν στον Μητροπολίτη που τους απάντησε ψύχραιμα και με χιούμορ…

  Με μία ανακοίνωση που προκαλεί αίσθηση, η Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου σχολιάζει τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αντιεμβολιαστών, με αφορμή την απόφαση να γίνουν εμβολιασμοί έξω από εκκλησίες.

  Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως οι διαμαρτυρόμενοι ήταν μόλις 48 και ξεκαθαρίζεται πως ο Μητροπολίτης και το σύνολο των συνεργατών της Μητρόπολης ουδεμία σχέση έχουν με τη μασονία. Επισημαίνεται πως μοιράστηκαν σοκολατάκια στους συγκεντρωμένους «για να μην φύγουν πικραμένοι».

  Έξω από τα γραφεία της Μητρόπολης Λάρισας βρέθηκαν, συγκεκριμένα, κάτοικοι που τάχθηκαν κατά της απόφασης του Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμου. Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, διαβάστηκε ανοιχτή επιστολή η οποία στη συνέχεια επιδόθηκε προς τον Μητροπολίτη: «Θεωρούμε ότι ετοιμάζεστε να διαπράξετε μέγιστο πνευματικό ολίσθημα, αμαρτάνοντας ο ίσιος και προτρέποντας και το ποίμνιό σας στην αμαρτία» τόνιζαν μεταξύ άλλων.

  Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Λάρισας

  Πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου πανθεσσαλική/πανελλαδική συγκέντρωση 48 αντιεμβολιαστών, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως να συνεργαστεί με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια και κινητή μονάδα εμβολιασμών να παρευρίσκεται κάθε Κυριακή βάσει προγράμματος έξω από Ιερούς Ναούς ώστε να καταπολεμηθεί ο φόβος και να διευκολυνθούν συνάνθρωποι μας στη θωράκιση τους ενάντια στην πανδημία.

  Η Ιερά Μητρόπολη σέβεται την οποία άποψη, ακόμη και αυτήν που στερείται επιχειρημάτων, ή καταφεύγει ακόμη και στο παράλογο για να εκφράσει εμπάθεια και άρνηση. Επειδή το κυριότερο επιχείρημα που ακούστηκε εναντίον των εμβολίων είναι ότι όσοι υπηρετούμε τέτοιες πρωτοβουλίες είμαστε μασόνοι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, καθώς και το σύνολο των συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως δηλώνουν πως ούτε έχουν σχέση με τέτοιους χώρους, ούτε γνωρίζουν τέτοιους ανθρώπους. Πιστεύουμε πως μετά την δήλωση μας αυτήν καταρρίπτεται το επιχείρημα και οι αγαπητοί μας διαμαρτυρόμενοι θα προσέλθουν να εμβολιαστούν.

  Εντύπωση έκανε η δήλωση κάποιων πως είναι Χριστιανοί την στιγμή που δεν τους έχουμε δει σε Ναούς, ενώ επίσης εντυπωσιακό ήταν το ότι στην εκδήλωση μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί για λόγους καθόλου χριστιανικούς, που γνωρίζει η Λάρισα.

  Μετά την επίδοση του κειμένου διαμαρτυρίας εναντίον της πρωτοβουλίας της, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου μοίρασε σοκολατάκια στους συγκεντρωμένους, για να μην φύγουν πικραμένοι».

  Sourcenewsit.gr

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ