Πέμπτη 30.06.2022
More

  Τζανάκης: Ανεμβολίαστοι το 70% των ιερέων και το 90% των μοναχών

  Νέες αποκαλύψεις για την πορεία του εμβολιασμού στους κόλπους της Εκκλησίας έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης

  Το 60%, 70%, «ίσως και παραπάνω» των ιερέων είναι ανεμβολίαστοι με βάση τοπικές μετρήσεις είπε ο Νίκος Τζανάκης μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (01.10.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και επικαλούμενος έρευνα που ο ίδιος πραγματοποιεί.

  Εκτός από τους ιερείς, όμως, ο καθηγητής αναφέρθηκε και στους μοναχούς και τις μοναχές στα μοναστήρια. Σ’ αυτούς υπολογίζει το ποσοστό των ανεμβολίαστων στο 80% με 90%!

  «Μόλις την περασμένη εβδομάδα, πέθανε ο μοναχός ηγούμενος της Κρουσταλλένιας, Δαμιανός -μόλις 54 ετών από κορωνοϊό, εδώ στη μονάδα της Κρήτης», τόνισε ο Νίκος Τζανάκης και πρόσθεσε ότι ο ΕΟΔΥ θα πρέπει να ενημερώσει για τον ακριβή αριθμό των εμβολιασμένων ιερέων, όπως γνωρίζουμε για τους γιατρούς ή για τα παιδιά.

  Κατά τον καθηγητή πνευμονολογίας, σε περιοχές όπου εντοπίζονται θύματα ή περιστατικά σοβαρής νόσησης σε κάθε γειτονιά, οι άνθρωποι δεν πείθονται να εμβολιαστούν, καθοδηγούμενοι είτε από ένα προσωπικό τρόπο ζωής, είτε από ανθρώπους με ιδιοτελείς σκοπούς που τους παρασέρνουν.

  Καπραβέλος: Γεμίζουν τα νοσοκομεία

  Στην ίδια εκπομπή ήταν καλεσμένος και ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

  Όπως είπε, η χθεσινή εφημερία στο νοσοκομείο έκλεισε όχι μόνο με εισαγωγές ασθενών από τη Θεσσαλονίκη αλλά και από νοσοκομεία των γύρω περιφερειών «τα οποία γεμίζουν σιγά –σιγά».

  «Είμαστε σχεδόν στο 100% της διαθεσιμότητας» τόνισε ο κ. Καπραβέλος και πρόσθεσε ότι τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στη Βόρεια Ελλάδα δημιουργούν την ανησυχία για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα στα νοσοκομεία.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ