Δευτέρα 18.10.2021
More

  Τζανάκης: Έως 50.000 παιδιά μπορεί να μολυνθούν από κορωνοϊό τους επόμενους μήνες

  Έχουν καταγραφεί τρεις θάνατοι σε μικρά παιδιά και 90 θάνατοι σε ανθρώπους κάτω από 39 ετών

  Την ανησυχία του για τα παιδιά που θα εκτεθούν στην πανδημία εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, ενώ τόνισε πως όσο νεότερος είναι ο οργανισμός, τόσο σημαντικότερη είναι η αμυντική θωράκιση που επιτυγχάνει με το εμβόλιο.

  Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Τζανάκης ανέφερε ότι έχουμε στην Ελλάδα 730.000 με 750.000 παιδιά από 12 έως 18 χρονών. Όπως τόνισε, οι επιστήμονες υποθέτουν πως το 25% θα έρθει σε επαφή με τον ιό, άρα περίπου 180.000 – 200.000 παιδιά θα εκτεθούν στον κορωνοϊό.

  «Εφόσον το ένα τέταρτο, που είναι συντηρητική πρόβλεψη, μολυνθεί, θα έχουμε περίπου 30.000 – 50.000 παιδιά που θα μολυνθούν» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως, σύμφωνα με τις στατιστικές, περίπου 1% εξ αυτών καταλήγει στο νοσοκομείο με νόσο. Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, εφόσον επαληθευτούν οι στατιστικές, 300 με 500 παιδιά θα χρειαστεί να νοσηλευθούν.

  «Δεν θέλω να τρομάξω κανέναν, θα πρέπει να ξέρουν οι γονείς αυτούς τους αριθμούς» τόνισε ο καθηγητής και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να ξέρουν παράλληλα ότι η πιθανότητα μιας αντίστοιχης σοβαρής επιπλοκής από το εμβόλιο είναι μία προς 500.000».

  Τρεις θάνατοι σε μικρά παιδιά

  Ο κ. Τζανάκης ανέφερε ότι από την έναρξη της πανδημίας, έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα τρεις θάνατοι σε μικρά παιδιά και 90 θάνατοι σε ανθρώπους κάτω από 39 ετών από επιπλοκές του κορωνοϊού.

  Είπε επίσης ότι έχουν παρατηρηθεί σοβαρές επιπλοκές, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως σε παιδί 15 ετών τοποθετήθηκε απινιδωτής μετά τη νόσηση.

  Τόνισε επιπλέον ότι αυτό που πρέπει να ξέρουν οι γονείς, είναι πως εάν υπήρξε μια παρενέργεια από το εμβόλιο, είναι πιθανότερο να εκδηλωθεί η ίδια επιπλοκή εφόσον κάποιος νοσήσει.

  Βατόπουλος: Ο μεγάλος αριθμός εμβολιασμένων θα ελαττώσει το ιικό φορτίο

  Μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος ανέφερε πως εμβολιάζοντας τα παιδιά, αυξάνεται το ποσοστό του πληθυσμού που είναι εμβολιασμένος. «Ο μεγάλος αριθμός εμβολιασμένων θα ελαττώσει το ιικό φορτίο στην κοινωνία» τόνισε.

  Ανέφερε επίσης ότι ο ίδιος, αν τα παιδιά του ήταν ηλικίας 12-18 ετών, θα τα εμβολίαζε.

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ