Παρασκευή 19.08.2022
More

  Τζανάκης: Να προσέξουν όσοι επιστρέφουν από διακοπές -Μάσκα και συχνά τεστ

  Ο Νίκος Τζανάκης επεσήμανε ότι όσοι επιστρέφουν από τις διακοπές τους θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

  Ο Καθηγητής πνευμονολογίας μίλησε αρχικά για την Κρήτη και ξεκαθάρισε ότι δεν είναι η χειρότερη Περιφέρεια, όπως μπορεί να νομίζουν πολλοί. «Η Κρήτη φιλοξενεί κοντά στα 2 εκατ. κόσμου, δεν είναι πλέον 600.000, είναι μια μισή Αττική. Παρουσιάζει ένα πρόβλημα, αλλά το υγειονομικό σύστημα της Κρήτης είναι στο 60% της ισχύος του.

  Δεν πρέπει να φοβάται ο κόσμος ότι δεν θα τύχει τις καλύτερης φροντίδας. Υπάρχουν 27 διασωληνωμένοι στις Μονάδες. Αυτό με αυτό το δυναμικό των κρουσμάτων είναι ένα θαύμα που οφείλεται έστω στον μερικό εμβολιασμό», ήταν τα λόγια του.

  Στη συνέχεια ο κ. Τζανάκης υποστήριξε ότι η Κρήτη είναι περίπου στο 50% της ισχύος σε νοσηλείες και στο 60% σε μονάδες ΜΕΘ. «Όλοι οι τουριστικοί προορισμοί έχουν μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο», πρόσθεσε.

  «Χρειάζεται προσοχή από όσους επιστρέφουν από διακοπές»

  Ο καθηγητής τόνισε ότι όσοι επιστρέφουν από τις διακοπές τους θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Μάλιστα τους κάλεσε να φοράνε μάσκα υψηλής προστασίας και να κάνουν τακτικά Self test ή Rapid Test πριν επιστρέψουν στην οικογένεια και την εργασία τους.

  «Η μείωση της κινητικότητας των διακοπών του Αυγούστου μετά τις 20/08 θα επιτρέψει ίσως να αποκλιμακωθεί το επιδημιολογικό φορτίο των νησιών. Μέσα στον Σεπτέμβρη δεν αποκλείεται να δούμε μια αποκλιμάκωση της πανδημίας», ήταν τα λόγια του στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

  Κλείνοντας αναφέρθηκε στην αξία του εμβολιασμού και τόνισε ότι πρέπει να προστατέψουμε τους ανεμβολίαστους και όχι «να τους πετάξουμε στον Καιάδα».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ