Τρίτη 24.05.2022
More

  Τζανάκης: Ο κορωνοϊός κρύβει άσσο στο μανίκι – Κίνδυνος νέας πιο επικίνδυνης μετάλλαξης

  Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης, σχετικά με την πορεία της πανδημίας κορωνοϊού

  Όπως είπε ο Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο κορονοϊός παρουσιάζει πανευρωπαϊκά έξαρση, την ώρα που στη χώρα μας τα κρούσματα βρίσκονται σε ύφεση και οι επιστήμονες είναι σε εγρήγορση υπό τον κίνδυνο δημιουργίας νέας και πιο επικίνδυνης μετάλλαξης.

  Σε ερώτηση σχετικά με το αν τα εμβόλια προκαλούν μεταλλάξεις του κορονοϊού, εξήγησε πως, οι μεταλλάξεις αποτελούν «φυσική πορεία του ιού που πιέζεται να εξελιχθεί» και επεσήμανε πως «όσο ο ιός είναι στην κοινότητα, ψάχνει τρόπους να τρυπώσει σε όλα μας τα κύτταρα».

  Μάλιστα, σημείωσε χαρακτηριστικά πως: «δεν έχουμε τελειώσει με την Όμικρον, μην πανηγυρίζουμε, ο ιός κρύβει άσσο στο μανίκι κι είμαι σίγουρος ότι θα τον βγάλει το επόμενο διάστημα».

  Στην ίδια εκπομπή βρέθηκε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στυλιανός Λουκίδης λέγοντας πως «όλες οι νέες μεταλλάξεις ξεκίνησαν από χώρες με χαμηλό εμβολιαστικό κοινό, όπως η Ινδία».

  Τόνισε πως αυτήν τη στιγμή «νοσηλεύουμε 9 στους 10 ανεμβολίαστους, άνω των 65 με υποκείμενα. Αυτό είναι που οδηγεί τη μετάλλαξη Δέλτα, την Όμικρον».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ