Δευτέρα 24.01.2022
More

  Βασιλακόπουλος: Να απαγορευτεί η μουσική συνολικά

  Τι προτείνει ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

  «Να απαγορευτεί συνολικά η μουσική» πρότεινε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, ενώ απάντησε και στα σενάρια που τον θέλουν να παίρνει τη θέση του Παναγιώτη Αρκουμανέα στον ΕΟΔΥ.

  Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σημείωσε πως: «Το θέμα της μουσικής είναι πραγματικά δύσκολο, γιατί εξαρτάται όπως το αναλύει ο καθένας. Αν σε ένα μαγαζί εστίασης υπήρχαν μουσικοί που έπαιζαν μπουζούκι και όλοι κάθονταν στις σωστές αποστάσεις και άκουγαν τη μουσική δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Εάν η μουσική παίζει όλη νύχτα στο μπαρ και είμαστε ο ένας πάνω στον άλλο, χωρίς να φοράμε τις μάσκες, ο κίνδυνος να μεταδοθεί είναι μεγάλος».

  Σχετικά με τη συναυλία του Γιάννη Πάριου ανέφερε πως: «Φαντάζομαι ότι ο λόγος της απαγόρευσης είναι ότι δεν τηρούνται τα μέτρα και δεν μπορεί να ελεγχθεί πλήρως. Ταυτόχρονα, υπάρχουν χώροι με μουσική στον εξωτερικό χώρο, όπου οι νέοι μαζεύονται αγκαλιά και διασκεδάζουν μέχρι το πρωί. Δεν είναι το σωστό μήνυμα να γίνεται η συναυλία και από την άλλη να μην μπορεί να λειτουργήσει το μαγαζί με μουσική. Θα έπρεπε η μουσική να απαγορευτεί συνολικά».

  Όπως είπε ο κ. Βασιλακόπουλος, όλα αυτά θα πρέπει να λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους και με αυστηρό έλεγχο και σημείωσε πως και σήμερα οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν μας επιτρέπουν να είμαστε σε μαγαζιά με εξωτερικούς χώρους. «Ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού με τον εμβολιασμό μειώνεται στο 65%», τόνισε.

  Σχετικά με τον εμβολιασμό των φοιτητών είπε πως: «Στα πανεπιστήμια υπήρξε εντυπωσιακή συμμετοχή των φοιτητών στον εμβολιασμό, που δείχνει ότι η μόρφωση είναι ένα καλό εργαλείο» και πρόσθεσε ότι στην Ιατρική Αθηνών το ποσοστό των εμβολιασμένων φοιτητών αγγίζει το 90%.

  Για τις παρελάσεις τόνισε πως κρύβουν μεγάλο κίνδυνο μετάδοσης του ιού: «Θα μπορούσαμε να κάνουμε παρελάσεις όπου θα συμμετέχουν μόνο οι εμβολιασμένοι και δεν θα υπάρχουν θεατές».

  Σημειώνεται πως σε ερώτηση αν αυτός θα διαδεχτεί τον Παναγιώτη Αρκουμανέα, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος απέφυγε να απαντήσει, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα σενάρια.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ