Τετάρτη 22.09.2021
More

  Βαθμολογία 4μήνου σε Γυμνάσια-Λύκεια: Πότε οι καθηγητές μπορούν να βάλουν «παύλα»

  Τι αναφέρει η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου-Διευκρινίσεις και για τις απουσίες

  Μεγάλο θέμα με τη βαθμολόγηση των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου για το πρώτο 4μηνο έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες, καθώς ένα ικανό ποσοστό καθηγητών εξέφρασαν τη διάθεσή τους να μην αξιολογήσουν με βαθμούς τις επιδόσεις των μαθητών, αλλά με «παύλα», επικαλούμενοι την τηλεκπαίδευση και τον ανεπαρκή αριθμό διαγωνισμάτων.

  Το υπουργείο Παιδείας, με εγκύκλιο που εξέδωσε και απέστειλε σε όλα τα σχολεία της επικράτειας, θα έχουν τη δυνατότητα να βάλουν «παύλα» αντί για βαθμό, μόνο στην περίπτωση που το μάθημα διεξήχθη για λιγότερο από 10 ώρες συνολικά.

  Διευκρινίσεις δίνονται και για τις απουσίες.

  Πιο συγκεκριμένα η εγκύκλιος του υπουργείου αναφέρει:

  «Κατόπιν ερωτημάτων που αφορούν στη φοίτηση μαθητών/τριών και στην κατάθεση βαθμολογίας Α΄ Τετραμήνου στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, ΓΕ.Λ. ΕΠΑ.Λ., Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Λύκεια, Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια), σας ενημερώνουμε για τα εξής:

  – Η καταχώριση των απουσιών γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των μαθητών/τριών θα εξετασθεί κατά το τέλος του Β΄ Τετραμήνου.

  – Για μάθημα ή κλάδο μαθήματος που για οποιονδήποτε λόγο ενδεχομένως διδάχθηκε λιγότερο από δέκα (10) ώρες, δύναται να μην κατατεθεί βαθμολογία εάν αποδεδειγμένα και δικαιολογημένα οι διδάσκοντες δεν διαθέτουν επαρκή στοιχεία για την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών/τριών, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις».

  egyklios

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ