Τετάρτη 08.12.2021
More

  Βατόπουλος: Θα παραμείνει η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα

  Τι είπε για σχολεία, εστίαση αλλά και την μετάλλαξη του κορωνοϊού 

  Για την εξέλιξη των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού μίλησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

  Όπως σημείωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα θα παραμείνει, ενώ τόνισε πως με την απαγόρευση το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα «ελαττώνεις τις ευκαιρίες του ιού, ελαττώνεις τον μη αναγκαίο συνωστισμό».

  Αναφορικά με την μετάλλαξη του κορωνοιού, υπογράμμισε πως μεταδίδεται πιο εύκολα αλλά δεν είναι πιο επικίνδυνη, δηλαδή ένας άνθρωπος κολλάει περισσότερους ανθρώπους, επισημαίνοντας πως η εμφάνιση της μετάλλαξης κάνει πιο σημαντική την τήρηση των μέτρων.

  Σχετικά με την εστίαση είπε πως αργεί το άνοιγμα της και ότι αυτό θα το καθορίσει το πώς θα πάει η επιδημία και το λιανεμπόριο, ενώ για τα σχολεία σημείωσε πως την Παρασκευή θα αποφασίσουν για το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων.

  Σχετικά με τις μετακινήσεις προς τα χιονοδρομικά κέντρα, εξέφρασε ωστόσο την ανησυχία του. «Φοβάμαι τις  μετακινήσεις για τα χιονοδρομικά κέντρα», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως μπορεί να απελευθερωθεί άμεσα ψάρεμα και κυνήγι όμως δεν μπορεί να επιτραπεί ακόμα η μετακίνηση από νομό σε νομό.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ