Παρασκευή 31.03.2023
More

  Βατόπουλος: Το ζήτημα με τα rapid test και τα οδοντιατρεία θα πρέπει να το ξαναδούμε

  «Ο κόσμος πρέπει να κατανοήσει πως τα μέτρα είναι αναγκαία»

  Ότι τα προστατευτικά μέτρα με τα rapid test και τα οδοντιατρεία θα πρέπει να επανεξεταστούν, ανέφερε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των ειδικών Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

  «Εφόσον αντιδρούν και οι ίδιοι οι οδοντίατροι στο μετρό διενέργειας rapid test και από τους εμβολιασμένους πολίτες, λογικά το μετρό δε θα έπρεπε να υπάρχει», δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο κ. Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

  Μάλιστα, σημείωσε ότι οι εμβολιασμένοι πρέπει να έχουν μια διαφορετική αντιμετώπιση και οφείλει η πολιτεία να τους δίνει μια διαφορετική αντιμετώπιση. Θα πρέπει να το αποφασίσουν οι οδοντίατροι, πρόσθεσε.

  Τόνισε, επίσης, ότι ο κόσμος πρέπει να κατανοήσει πως τα μέτρα είναι αναγκαία, είτε είναι οριζόντια είτε όχι.

  Διευκρινίσεις από το υπουργείο

  Ασθενείς που προσέρχονται σε οδοντιατρεία δεν υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο για covid-19, διευκρινίζει το υπουργείο Υγείας, αναφορικά με τα ερωτήματα που έχουν τεθεί από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και ιδιώτες οδοντιάτρους. Κατ’ εξαίρεση και μόνο υποβάλλονται σε εργαστηριακό έλεγχο με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) εντός 48 ωρών πριν την εξέταση/πράξη, ασθενείς που προσέρχονται σε οδοντιατρεία, προκειμένου να υποβληθούν σε επεμβατική οδοντιατρική εξέταση/πράξη ή σε οδοντιατρική εξέταση/πράξη που ενδέχεται να προκαλέσει αερόλυμα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ