Σάββατο 19.06.2021
More

  Βατόπουλος: Υγειονομικά ασφαλές να πάμε σε παράταση του lockdown

  «Ας ελπίζουμε ότι θα είναι το τελευταίο lockdown»

  Υγειονομικά ασφαλές είναι να πάμε σε παράταση του lockdown, ανέφερε ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

  Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τα νοσοκομεία και οι μεταλλάξεις θα κρίνουν το lockdown, τονίζοντας ότι προτεραιότητα στην επιτροπή είναι το άνοιγμα των σχολείων.

  «Ας ελπίζουμε ότι θα είναι το τελευταίο lockdown», σημείωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

  Από την πλευρά του ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης εκτίμησε επίσης ότι το lockdown θα πάρει παράταση μιας εβδομάδας, προσθέτοντας πως σε ό,τι αφορά την εστίαση, πρέπει να λειτουργήσει από τον Απρίλιο στη νότια Ελλάδα και από το Μάιο στο βόρειο τμήμα της χώρας.

  Όπως τόνισε, μιλώντας στο Mega, το ιικό φορτίο είναι σταθερό και από αύριο θα φαίνονται τα αποτελέσματα του lockdown, τονίζοντας επίσης ότι η κακοκαιρία ευνοεί την αύξηση των κρουσμάτων και τη μεταδοτικότητα του ιού.

  Σημειώνεται ότι χθες Τρίτη, καταγράφηκε τετραψήφιος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων COVID-19 και νέα αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών, ενώ ανησυχία προκαλεί στους ειδικούς η επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ