Σάββατο 01.04.2023
More

  Βόλος: Δεκάδες κρούσματα μετά από γάμο και κηδεία

  Τουλάχιστον 20 μολύνσεις καταγράφηκαν έπειτα από γαμήλιο γλέντι

  «Συναγερμός» έχει σημάνει στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και στο νοσοκομείο Βόλου έπειτα από γάμο που έγινε στην περιοχή του δήμου Ρήγα Φεραίου στη Μαγνησία, που όπως φαίνεται μετατράπηκε σε εστία μετάδοσης του κορωνοϊού.

  Τουλάχιστον 20 κρούσματα με λοίμωξη covid-19 φαίνεται ότι συνδέονται με το γαμήλιο γλέντι που στήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Στεφανοβίκειο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της καθημερινής εφημερίδας της Μαγνησίας «Ταχυδρόμος».

  Ο «συναγερμός» σήμανε όταν συγγενείς του ζευγαριού αλλά και προσκεκλημένοι του γάμου από το  Στεφανοβίκειο και τα Κανάλια ενημέρωσαν με αναρτήσεις τους στα social media πως έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο «Ταχυδρόμος», κάλεσαν όσους ήρθαν σε επαφή μαζί τους να προβούν σε μοριακό έλεγχο.

  Προσκεκλημένοι του γάμου προσήλθαν στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και στο Νοσοκομείο Βόλου για να εξεταστούν ως ύποπτα περιστατικά, ενώ μαζική προσέλευση καταγράφηκε και σε ορισμένα ιδιωτικά εργαστήρια.

  Όσοι νοσούν έχουν ήδη τεθεί σε καραντίνα, προκειμένου να περιοριστεί η μεταδοτικότητα του ιού.

  Με βάση τα παραπάνω δεδομένα οι υγειονομικές αρχές και ο Δήμος Ρήγα Φεραίου ζήτησαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να μεταβεί στα δύο χωριά για να κάνει ιχνηλάτηση στις επαφές των θετικών, προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος της διασποράς στον γενικό πληθυσμό.

  Οκτώ κρούσματα στην Κερασιά

  Η περίπτωση της ανίχνευσης κρουσμάτων σε Στεφανοβίκειο και Κανάλια είναι η δεύτερη που καταγράφεται σε ένα 48ωρο, καθώς είχε προηγηθεί η καταγραφή οκτώ μολύνσεων στο χωριό Κερασιά.

  Τα επτά καταγράφηκαν μετά την ιχνηλάτηση που έγινε όταν βρέθηκε θετικός ο ψάλτης του ιερού ναού του χωριού, ενώ ένα επιβεβαιώθηκε στις δειγματοληψίες που έκανε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

  Συνολικά υποβλήθηκαν σε rapid test 35 άτομα,τα οποία είχαν παρευρεθεί πριν από λίγες ημέρες σε κηδεία.

   

  Με πληροφορίες από «Ταχυδρόμος»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ