Δευτέρα 22.04.2024
More

  Voucher 200€ για tablet και laptop: Διευρύνονται οι δικαιούχοι

  Ο τρίτος κύκλος θα ξεκινήσει στα τέλη Αυγούστου

  Τη διεύρυνση των κατηγοριών των δικαιούχων του voucher 200 ευρώ για την αγορά tablet και laptop ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

  Κατά τη διάρκεια του τρίτου κύκλου, ο οποίος θα ξεκινήσει στα τέλη Αυγούστου, θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικογένειες που είναι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ στις Β’ και Γ’ εισοδηματικές κατηγορίες (ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα από 6.000 έως 15.000 ευρώ) και ταυτόχρονα έχουν τρία ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα ή έχουν εξαρτώμενο τέκνο με αναπηρία.

  Οι δικαιούχοι, όπως και στους δύο πρώτους κύκλους του προγράμματος της «Ψηφιακής Μέριμνας» θα λάβουν voucher 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε επιλέξιμη δημόσια εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop).

  Σήμερα, Παρασκευή, κλείνουν οι δύο πρώτοι κύκλοι της «Ψηφιακής Μέριμνας». Οι δικαιούχοι, των οποίων οι αιτήσεις έχουν ήδη κατατεθεί και εγκριθεί- ή πρόκειται να εγκριθούν- θα μπορούν να κάνουν χρήση των επιταγών τους για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού έως τη 1 Νοεμβρίου 2021.

  Από τις 5 Απριλίου, όταν άνοιξε ο πρώτος κύκλος του προγράμματος, έως σήμερα εκδόθηκαν 435.484 επιταγές 264.592 δικαιούχων, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, που σημειώνει ότι ο τρίτος κύκλος απευθύνεται στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες κατά προτεραιότητα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ