Τετάρτη 29.05.2024
More

  Ξαφνικό μπουρίνι σε Σέρρες και Καβάλα: Ένας τραυματίας, πολλές ζημιές

  Ξεριζώθηκαν ολόκληρα δέντρα και ξηλώθηκαν στέγες σπιτιών

  Ξαφνικό μπουρίνι προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στις Σέρρες και την Καβάλα, αργά το απόγευμα της Κυριακής, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένας τραυματισμός αλλά και σημαντικές υλικές ζημιές.

  Έσπασαν και έπεσαν εκατοντάδες κλαδικά δέντρων, ορισμένα πάνω σε καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ, με αποτέλεσμα να υπάρξουν διακοπές ηλεκτροδότησης.

  Παράλληλα, ολόκληρα δέντρα ξεριζώθηκαν και έπεσαν πάνω σε σταθμευμένα οχήματα, ενώ ξηλώθηκαν στέγες σπιτιών σε χωριά του νομού, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ.

  Το μπουρίνι σήκωσε και τα φωτοβολταϊκά που βρίσκονταν στη στέγη του κτιρίου των ΚΤΕΛ.

  Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών δέχθηκε περισσότερες από πενήντα κλήσεις για εγκλωβισμούς από ασανσέρ.

  Με ανακοίνωση του ο Δήμος Βισαλτίας ενημέρωσε για τα πεσμένα δέντρα και ζήτησε την προσοχή των οδηγών που κινούνταν στον οδικό άξονα  Νιγρίτας – Θεσσαλονίκης, στις επαρχιακές οδούς Νιγρίτας – Κερδυλλίων και Ορέσκιας- Δάφνης-Καστανοχωρίου.

  Προβλήματα προκλήθηκαν και στην Καβάλα, όμως.

  Σύμφωνα με το τοπικό μέσο kavalanews.gr, υπήρξαν ζημιές σε καταστήματα, οχήματα αλλά και ένα beach bar στην παραλία Οφρυνίου (Τούζλα).

  Και σε αυτή την περίπτωση, δέντρα έπεσαν πάνω σε σταθμευμένα οχήματα, ενώ κατά το τοπικό μέσο ένα άτομο τραυματίστηκε από ομπρέλα που ξηλώθηκε από τον αέρα.

   

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ