Τρίτη 27.02.2024
More

  Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

  Ξεκίνησε στις 9 το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στην κεντρική αίθουσα, η πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στην πρωτοφανή οπαδική επίθεση.

  Αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχει λάβει η Αστυνομία για μία διαδικασία, που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει μήνες. Η αίθουσα του δικαστηρίου φυλασσόταν ενώ κλειστή θα είναι μέχρι το μεσημέρι η οδός 26ης Οκτωβρίου μπροστά στα δικαστήρια.

  Λίγο πριν τις 8 το πρωί έφτασαν στο Δικαστικό Μέγαρο και οι δώδεκα κατηγορούμενοι.

  Τώρα μιλάει η δικαιοσύνη, δήλωσε ο πατέρας του Άλκη Καμπανού προσερχόμενος στο δικαστήριο.

  H μητέρα του 19χρονου δήλωσε ότι τα ισόβια είναι ισόβια και πρέπει να μείνουν «για πάντα μέσα στη φυλακή».

  Δίπλα της βρισκόταν η Ελένη Δαλακλίδου η αδελφή της αδικοχαμένης 34χρονης Ζωής που δολοφονήθηκε στην Ξάνθη το 2012.

  Στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου θα καθίσουν οι 12 οπαδοί, που κατηγορούνται για το θάνατο του Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

  Θα είναι η πρώτη φορά που οι γονείς του 19χρονου Άλκη θα έρθουν αντιμέτωποι με τους κατηγορούμενους, με την οικογένεια να ζητάει μόνο δικαιοσύνη και την τιμωρία όσων ευθύνονται για τον χαμό του γιου τους.

  Δώδεκα κατηγορούμενοι και περισσότεροι από 20 συνήγοροι υπεράσπισης θα βρεθούν στο δικαστήριο. Θα καταθέσουν 26 μάρτυρες κατηγορίας και τουλάχιστον 15 υπεράσπισης και 180 είναι μόνον τα αναγνώστεα έγγραφα εκ των οποίων 40 αφορούν βιντεοληπτικό υλικό.

  Κρίσιμη θεωρείται η κατάθεση της ιατροδικαστού, που κατέληξε ότι ο θάνατος του Άλκη προκλήθηκε από συνδυασμό τραυμάτων από μαχαίρια στα πόδια και χτυπήματα στο κεφάλι.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ