Κυριακή 11.04.2021
More

  Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Ένα εκατομμύριο εμβολιασμοί έως τις 5/3

  «Στην επόμενη φάση θα αρχίσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού»

  Το ένα εκατομμύριο θα αγγίξουν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα την ερχόμενη Παρασκευή 5 Μαρτίου, εκτίμησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

  Πλέον, κάθε ημέρα εμβολιάζονται περίπου 30.000-35.000 πολίτες. Από την έναρξη των εμβολιασμών μέχρι και σήμερα, έχουν γίνει 885.000 εμβολιασμοί.

  Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργαντάς χαρακτήρισε «ιδιαίτερα ευχάριστη» την αδειοδότηση του εμβόλιο της Johnson&Johnson από τον αμερικανικό ομοσπονδιακό οργανισμό φαρμάκων και τροφίμων (FDA). Στις 11 Μαρτίου θα συζητηθεί και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης η άδεια χορήγησης του.

  «Σύμφωνα με την προτεραιοποίηση που έχει γίνει, στην επόμενη φάση θα αρχίσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, και των πολιτών που είναι άνω των 75 ετών», σημείωσε ο υφυπουργός σημειώνοντας ότι περίπου 275.000 άνθρωποι έχουν αυξημένο κίνδυνο νόσησης.

  Αναφορικά με την άρση του lockdown, ο ίδιος υπογράμμισε ότι εφόσον δοθεί το «πράσινο φως» από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει το εμπόριο, «χωρίς κατάχρηση αυτής της δυνατότητας».

  Εγνατία Οδός

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ