Κυριακή 26.05.2024
More

  Υπόθεση τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα: «Ας ψάξουν ό,τι θέλουν», λέει η μητέρα τους

  Δίνει τις δικές της απαντήσεις για την τραγωδία

  Συνεχίζεται η έρευνα για τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα, με αρχές και ιατρούς να αναζητούν τους λόγους που τα κορίτσια χάθηκαν ξαφνικά.

  Η μητέρα των παιδιών, Ρούλα Πισπιρίγγου, μίλησε για τις τελευταίες αυτές εξελίξεις στην εφημερίδα Πελοπόννησος, που κυκλοφορεί σήμερα. Σύμφωνα με το flamis.gr, η κα Πισπιρίγγου σχολίασε το ενδεχόμενο εκταφής, στο οποίο αναφερόντουσαν δημοσιεύματα, λέγοντας ότι δεν έχει πληροφορηθεί το παραμικρό. «Γιατί να βγάλουν το παιδί; Για ποιον λόγο;» διερωτήθηκε, εκφράζοντας την απορία για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, καθώς όπως είπε η μικρή Τζωρτζίνα πέθανε στα τέλη Ιανουαρίου και έχει γίνει νεκροψία.

  «Ας ψάξουν ό,τι θέλουν. Εδώ έφθασαν στο σημείο να κατηγορούν. Δηλαδή η Ίριδα, ένα παιδί που είχε πρόβλημα εκ γενετής, ακόμη και γι’ αυτό λένε διάφορα. Εγώ φυσικά ζητώ να γίνει έρευνα. Η οικογένεια θέλει να γίνει έρευνα. Και θέλει έρευνα για να σταματήσουν οι εικασίες. Θέλουμε να ηρεμήσουν τα παιδιά μας», δήλωσε η Ρούλα Πισπιρρίγγου.

  Παράλληλα, παρακάλεσε «να σταματήσουν όλα αυτά που συμβαίνουν» και κυρίως, να σταματήσουν να μιλάνε για τα παιδιά όσοι δεν τα έχουν καν εξετάσει «και καλούνται από δημοσιογράφους… να μιλήσουν γενικά και αόριστα».

  Υπενθυμίζεται ότι ο φάκελος της υπόθεσης έχει μεταφερθεί στην Ασφάλεια Αττικής. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να αποσαφηνιστούν πλήρως οι αιτίες του θανάτου των κοριτσιών, στο πλαίσιο της οποίας θα εξεταστούν γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, ιατροδικαστές, εξειδικευμένοι επιστήμονες αλλά και το οικογενειακό περιβάλλον.

  Ρεπορτάζ του Mega αποκάλυψε ότι η 9χρονη Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021 παρουσίασε ξαφνικά πρόβλημα υγείας, ενώ ήταν μόνη της στο θάλαμο και συνοδευόμενη από τη μητέρα της. Η ανήλικη, που είχε μεταφερθεί στο Παίδων Πατρών για διενέργεια εξετάσεων, ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις της και θεωρήθηκε νεκρή από ανακοπή καρδιάς αγνώστου αιτίας. Λίγα λεπτά αργότερα συνήλθε, αλλά με μόνιμη εγκεφαλική βλάβη μέχρι και τον θάνατό της.

  Μιλώντας στο Mega, η ιατροδικαστής Άννα Ράζου, είπε: «Αυτό που είναι σημαντικό να ειπωθεί είναι ότι δεν είναι σπάνιο σε μία οικογένεια να υπάρχουν πολλοί θάνατοι. Υπάρχει ένα γενετικό υπόβαθρο και υπάρχει μία νόσος που είναι κοινή, η οποία δεν μπορεί να προληφθεί, επομένως μπορούμε να έχουμε πολλούς θανάτους στην οικογένεια. Εδώ όμως είναι διαφορετικά τα πράγματα: Έχουμε τρία παιδιά που δεν έχουν πεθάνει στην αντίστοιχη ηλικία, που θα δικαιολογούσε μία γενετική ανωμαλία. Πέθαναν σε διαφορετική ηλικία, αλλά με τον ίδιο τρόπο, έναν αιφνίδιο θάνατο», δήλωσε στο MEGA

  «Ο αιφνίδιος θάνατος είναι όταν δεν μπορεί ο θάνατος να συνδεθεί με κάτι άλλο, είναι άμεσος και γρήγορος. Άρα σίγουρα έχει μεγάλο ενδιαφέρον ο τρίτος θάνατος, ο οποίος θα μας δώσει ααπντήσεις για το τι έχει συμβεί. Επειδή είναι σε εξέλιξη η ιατροδικαστική έρευνα, εκκρεμούν οι ιστολογικές εξετάσεις, δηλαδή η αναλυτική εξέταση του κάθε οργάνου, και μπορεί να δείξει εάν υπάρχουν παθολογικά αίτια», συμπλήρωσε.

  Η κ. Ράζου τόνισε πως η διενέργεια ιστολογικών εξετάσεων είναι μία χρονοβόρα εξέταση, ενώ πιθανό είναι το ενδεχόμενο να μην δείξουν τίποτα αυτές οι εξετάσεις.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ