Πέμπτη 03.12.2020
More

  ΥΠΠΟ: Παροχή voucher σε ανέργους για αγορά βιβλίων

  Μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη.

  Διάθεση voucher με πρωτοβουλία του ΥΠΠΟ

  Αντικείμενο του μνημονίου είναι η διαμόρφωση και η εκτέλεση, με πρωτοβουλία του ΥΠΠΟΑ, και με τη συνδρομή και υποστήριξη του ΟΑΕΔ, προγράμματος με σκοπό τη διάθεση σε άνεργους νέους ηλικίας 15-24 ετών πιστωτικών σημειωμάτων (voucher) αξίας 20 ευρω, για την αγορά βιβλίων από βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα, τα οποία θα επιλέξουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

  Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του ΟΑΕΔ, το πρόγραμμα θα καλύψει 62.651 δικαιούχους, και η αξία του προγράμματος που χρηματοδοτεί το ΥΠΠΟΑ θα ανέλθει σε 1.253.020 ευρω.

  Βασική ειδοποιός διαφορά του συγκεκριμένου προγράμματος από άλλα προγράμματα του ΟΑΕΔ, είναι ότι καλύπτει το σύνολο του ωφελούμενου πληθυσμού: κάθε εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνεργος ηλικίας 15-24 ετών αυτομάτως καθίσταται δικαιούχος του συγκεκριμένου voucher.

  Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη δήλωσε: «Με την πρωτοβουλία του αυτή το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανταποκρίνεται σε δύο βασικούς του στόχους: αφενός την προαγωγή της φιλαναγνωσίας και μάλιστα σε νεαρές ηλικίες, και αφετέρου τη στήριξη της αλυσίδας παραγωγής του βιβλίου από τον συγγραφέα και τον εκδότη έως τον βιβλιοπώλη, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος στήριξης του Πολιτισμού στην περίοδο της πανδημίας».

  Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, ανέφερε ότι: «Ο ΟΑΕΔ, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της κοινωνίας αλλά και πιστός στις καταστατικές του διατάξεις παρέχει ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα υπηρεσιών κοινωνικού και πολιτισμικού χαρακτήρα. Σήμερα, το φάσμα αυτό των υπηρεσιών διευρύνεται με μια καινοτόμο σύμπραξη με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την κατάρτιση ενός νέου προγράμματος επιταγών αγοράς βιβλίων το οποίο θα υλοποιηθεί στη βάση των αντίστοιχων προγραμμάτων που υλοποιεί ο Οργανισμός τα τελευταία χρόνια και θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Επιθυμία δική μου και των συνεργατών μου είναι αυτή η συνεργασία να επεκταθεί και σε άλλα προγράμματα ή δράσεις. Γιατί η χώρα μας χρειάζεται συμπράξεις και ποιοτικές υπηρεσίες προς όλους τους πολίτες.»

  Το πρόγραμμα θα ενεργοποιηθεί άμεσα, ενώ έχει προβλεφθεί να λειτουργήσει και μέσω της εφαρμογής του ΟΑΕΔ για κινητά, έτσι ώστε να είναι ακόμα πιο εύκολη και γρήγορη η υλοποίησή του.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα- 2 εκατ. πολίτες το μήνα

  Τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τον εμβολιασμό του πληθυσμού για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας

  Παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου

  Την παράταση του lockdown μέχρι και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας  

  Στις 7 Δεκεμβρίου ανοίγουν τα καταστήματα με εποχιακά είδη

  Ανακοίνωση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

  Ζητούμενο πλέον η βιώσιμη επανεκκίνηση

  Το επόμενο βήμα αναζητεί ή αγορά της εστίασης

  Η πίεση στα νοσοκομεία είναι μικρότερη

  Την εικόνα της πανδημίας στα Ιωάννινα παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος, Μ. Ελισάφ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.