Κυριακή 13.06.2021
More

  Υψηλός δείκτης δυσφορίας λόγω θερμοκρασίας και υγρασίας

  Η ζέστη και τα αυξημένα ποσοστά υγρασίας προκαλούν υψηλό δείκτη δυσφορίας 

  Ο συνδυασμός της θερμοκρασίας που παραμένει στο «κόκκινο» και των αυξημένων ποσοστών υγρασίας θα έχουν ως αποτέλεσμα τον υψηλό δείκτη δυσφορίας σήμερα, σύμφωνα με το Meteo.

  Το θερμόμετρο θα φτάσει σε υψηλά επίπεδα και σήμερα, Πέμπτη. Η μέγιστη θερμοκρασία τις μεσημεριανές ώρες θα φτάσει στους 35-36 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και τα νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και στους 36-37 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη νότια Κρήτη, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ Meteo.gr.

  Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τα αυξημένα ποσοστά υγρασίας, έχουν ως αποτέλεσμα τον υψηλό δείκτη δυσφορίας, επισημαίνει το Meteo. «Ο δείκτης δυσφορίας αποτελεί ένα μέτρο του κατά πόσο η θερμοκρασία του αέρα σε συνδυασμό με τα ποσοστά σχετικής υγρασίας, επηρεάζουν στην αίσθηση άνεσης ή δυσφορίας του πληθυσμού, καθώς και τις συνέπειες που μπορεί να υποστεί ο ανθρώπινος οργανισμός», εξηγεί.

  Βαθμός δείκτη δυσφορίας με χρωματική κλίμακα (λευκό: χαμηλός, κίτρινο: μέτριος, πορτοκαλί: υψηλός, κόκκινος: ακραίος), όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, για σήμερα

  Οι υψηλές τιμές του δείκτη δυσφορίας δεν εντοπίζονται μόνο στις περιοχές όπου αναμένονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες, αλλά και σε περιοχές όπου προβλέπονται υψηλά ποσοστά υγρασίας, όπως για παράδειγμα στην Κεντρική Μακεδονία, στις Δυτικές Κυκλάδες, στη Ρόδο και στην Ανατολική Στερεά.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ