Τρίτη 27.02.2024
More

  Ζάκυνθος: Εκπαιδευτικός δέχτηκε επίθεση επειδή βοήθησε μαθήτρια να κάνει self test

  Η ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταγγέλλει ότι η εκπαιδευτικός στοχοποιήθηκε με απαράδεκτο τρόπο

  Τα παρατράγουδα με τα self test και ψεκασμένους γονείς συνεχίζονται. Αυτή τη φορά, εκπαιδευτικός στη Ζάκυνθος δέχτηκε επίθεση από ομάδα τεσσάρων ατόμων, κηδεμόνων και εξωσχολικών επειδή βοήθησε μαθήτρια να κάνει τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, με τη συναίνεση μάλιστα του ίδιου του γονέα του παιδιού.

  Η ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταγγέλλει ότι η εκπαιδευτικός στοχοποιήθηκε με απαράδεκτο τρόπο, ενώ χαιρετίζει τη στάση του διευθυντή της σχολικής μονάδας που εξασφάλισε self test για όσου μαθητές αδυνατούν να τα προμηθευτούν.

  Το περιστατικό

  Το περιστατικό είδε, χθες, το φως της δημοσιότητας μέσω βίντεο που κατέγραψε τη λεκτική επίθεση προς την εκπαιδευτικό. Στο βίντεο, μία μητέρα ακούγεται να φωνάζει: «Ε, τι κάνεις;» με την καθηγήτρια να απαντά: «Εγώ εξυπηρέτηση πήγα να κάνω» με τη μητέρα να ανταπαντά: «Πάμε καλά; Είστε γιατρός; Θα σας βάλουν μέσα. Είναι παράνομο αυτό που κάνετε».

  Η καθηγήτρια προσπαθεί να εξηγήσει ότι θέλει να βοηθήσει, η μαθήτρια παρακολουθεί αποσβολωμένη τα όσα συμβαίνουν με τη μητέρα να ακούγεται να λέει: «Σου φέρνω αστυνομικό και σε συλλαμβάνουν. Όλοι το παίζουν γιατροί. Να ζητήσετε συγγνώμη».

  Ακολούθησε η κοινοποίηση του βίντεο στα social media με τη μητέρα να σχολιάζει: «Eίδατε ότι είδα; Εκπαιδευτικός απειλεί με μπατονέτα μαθήτρια της. Έτοιμη να την καρφώσει στη μύτη της μαθήτριας που κάθεται σαν υπνωτισμένη στον πάγκο;».

  Η ΕΛΜΕ Ζακύνθου κάνει λόγο για «βαρύτατες και εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης» η οποία «πέταξε το μπαλάκι της ευθύνης στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές ανοίγοντας τα σχολεία όπως τα έκλεισε, επικαλούμενη την “πανάκεια” των self-tests».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ