Πέμπτη 30.05.2024
More

  Ζέστη με ισχυρούς ανέμους – Το μελτέμι διώχνει την αφρικανική σκόνη

  Ζέστη αλλά με ισχυρούς ανέμους και μελτέμια που διώχνουν, προς το παρόν, την αφρικανική σκόνη, αναμένουν για σήμερα οι μετεωρολόγοι.

  Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για σήμερα αναμένεται ζέστη, με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν και τους 30°C, αν και κατά τόπους οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, θα κρατήσουν τα θερμόμετρα μέχρι τους 24-25°C.

  Αναλυτικότερα, σήμερα Παρασκευή, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 8 μποφόρ. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα: Θα φτάσει στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά τους 26 με 28 και τοπικά στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία τους 29, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 21 με 23 βαθμούς.

  Πότε θα φύγει η αφρικανική σκόνη: Τι προβλέπει ο Μαρουσάκης
  Οι βόρειοι άνεμοι μας προστατεύουν από την αφρικανική σκόνη, εκτιμά ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, όμως νέο επεισόδιο αναμένεται από Δευτέρα. Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος σε ανάρτησή του στο facebook, «βαρομετρικό χαμηλό από τις ακτές της βόρειας Αφρικής αναμένεται στις αρχές της νέας εβδομάδας και μέχρι τα μέσα αυτής να μεταφέρει αρκετά μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης οι οποίες θα φτάνουν στην επιφάνεια του εδάφους από υψηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας».

  Γράφει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης:

  «ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΣΚΟΝΗΣ
  Με τον βοριά να μας προστατεύει από τις μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης, αναμένεται να κυλήσουν και οι επόμενες ημέρες της εβδομάδας.
  Αυτό όμως δεν θα κρατήσει για πολύ, μιας και βαρομετρικό χαμηλό από τις ακτές της βόρειας Αφρικής αναμένεται στις αρχές της νέας εβδομάδας και μέχρι τα μέσα αυτής να μεταφέρει αρκετά μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης οι οποίες θα φτάνουν στην επιφάνεια του εδάφους από υψηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας και σαν λασποβροχές.
  Στον πρώτο χάρτη μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη των βαρομετρικών συστημάτων μαζί και με τα προβλεπόμενα χιλιοστά βροχής ανά εξάωρο, ενώ στον δεύτερο την πορεία – εξέλιξη της αφρικανικής σκόνης.
  Καλό απόγευμα σε όλες και όλους»!

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ