Παρασκευή 12.07.2024
More

  1 εκατ. στους Δήμους της Ηπείρου για δράσεις πυροπροστασίας

  Απάντηση του Υπ. Εσωτερικών στην Κοινοβουλευτική Ερώτηση με θέμα «Εξαίρεση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Α’ βαθμού της Ηπείρου από δικαιούχους στην πρόσκληση χρηματοδότησης για την κατασκευή αντιπυρικών ζωνών».

  Απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Ιωαννίνων ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ι. Τσίμαρης σχετικά με την εξαίρεση των Ο.Τ.Α. Α’ βαθμού της Ηπείρου από τους δικαιούχους στην πρόσκληση χρηματοδότησης για την κατασκευή αντιπυρικών ζωνών απέστειλε το ένα από τα ερωτηθέντα Υπουργεία, το Υπουργείο Εσωτερικών.

  Στο πλαίσιο των δικών του αρμοδιοτήτων ο Υπουργός Εσωτερικών υπογράφοντας την σχετική απάντηση, ενημέρωσε τον βουλευτή ότι για την κάλυψη των δαπανών δράσεων πυροπροστασίας έχουν κατανεμηθεί από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) για το 2024, συγκεκριμένα ποσά ανά Δήμο της Ηπείρου.

  Στη σχετική απάντηση τονίζεται ότι «με τη χρηματοδότηση αυτή, οι Δήμοι και οι Σύνδεσμοι Δήμων, μπορούν να υλοποιήσουν δράσεις όπως εκτέλεση προγραμμάτων προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης σε περιοχές αρμοδιότητάς τους, απομάκρυνση των υπολειμμάτων καθαρισμού της βλάστησης εντός των διοικητικών ορίων τους, συντήρηση και βελτίωση του δασικού οδικού δικτύου, υλοποίηση προληπτικών μέτρων που αποβλέπουν στην αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιών από τη λειτουργία χώρων ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων, ενίσχυση εθελοντικών δράσεων σε επίπεδο Ο.Τ.Α. Α’ βαθμού, διενέργεια προμηθειών εξοπλισμού, κάλυψη δαπανών μίσθωσης οχημάτων ή μηχανημάτων προς ενίσχυση του έργου της καταστολής ή της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών καθώς και κάλυψη λοιπών σχετικών λειτουργικών εξόδων».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ