Τρίτη 20.04.2021
More

  10 κρούσματα σε αστυνομικούς – τελωνειακούς στην Κακαβιά

  Εν αναμονή της επιβεβαίωσης των μοριακών τεστ οι αρχές

  Ο μοριακός έλεγχος (PCR) που θα γίνει στη διάρκεια της ημέρας, θα επιβεβαιώσει ή όχι, το αν τα 10 συνολικά κρούσματα που εντοπίστηκαν από τα rapid tests στην Κακαβιά, σε αστυνομικούς και τελωνειακούς ανταποκρίνονται ή όχι στην πραγματικότητα.

  Η Κινητή Μονάδα Υγείας που κάνει ελέγχους στον τελωνειακό σταθμό της Κακαβιάς διενήργησε τα rapid tests στο προσωπικό της βάρδιας στο ΑΤ Κακαβιάς και στο Τελωνείο, εντοπίζοντας 10 κρούσματα, τα επτά εκ των οποίων σε αστυνομικούς και τα άλλα τρία σε τελωνειακούς.

  Άμεσα σήμανε συναγερμός, οι θετικοί στον ιό τέθηκαν σε απομόνωση κατ’ οίκον, αφού είναι στο σύνολό τους χωρίς συμπτώματα, ενώ το πρωί έγινε απολύμανση στους χώρους και νέα τεστ στο προσωπικό της επόμενης βάρδιας.

  Ο προβληματισμός πάντως υφίσταται γιατί ο εντοπισμός 10 κρουσμάτων σε ένα μικρό σύνολο ατόμων που εξετάστηκαν, δίνει έναν δείκτη θετικότητας πολύ υψηλό, δυσανάλογο μάλιστα με την γενική εικόνα που καταγράφεται στα κρούσματα στην περιοχή των Ιωαννίνων και στην Ήπειρο γενικότερα.

  Ακριβώς επειδή υπήρξε και άλλη περίπτωση – όχι στην Ήπειρο – με παρτίδα rapid tests η αξιοπιστία της οποίας αποδείχθηκε μικρή, οι υγειονομικές αρχές θα περιμένουν και τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ, ώστε να είναι σίγουροι, ότι πρόκειται για θετικά και όχι για ψευδώς θετικά.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Εγνατία Οδός

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ