Σάββατο 01.04.2023
More

  105 κλίνες covid στο ΠΓΝΙ- Υποπίεση σε 21 θαλάμους ΜΕΛ

  Ολοκληρώθηκε η προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τη δημιουργία υποπίεσης σε 21 συνολικά θαλάμους ΜΕΛ

  Ολοκληρώθηκε το Σάββατο η προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τη δημιουργία υποπίεσης σε 21 συνολικά θαλάμους Μονάδων Ειδικών Λοιμώξεων του ΠΓΝΙ και συγκεκριμένα σε δέκα θαλάμους στη ΜΕΛ 4, σε εννέα θαλάμους στη ΜΕΛ 3, σε έναν θάλαμο πεντάκλινο στη ΜΕΛ 2 για δημιουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού  ασθενών με COVID-19 και σε έναν θάλαμο στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων Παίδων, προϋπολογισμού 79.998€.

  Συγχρόνως εγκαταστάθηκαν δύο κλιματιστικά νωπού αέρα με VRV, για τους  διάδρομους των θαλαμών υποπίεσης στις ΜΕΛ 3 και ΜΕΛ 4, προϋπολογισμού 13.640€.

  Τέλος ολοκληρώθηκε η προμήθεια και εγκατάσταση ενός κλιματιστικού, με μονάδα αξονικής απόρριψης νωπού αέρα, για το Τμήμα των Εκτάκτων Περιστατικών, προϋπολογισμού 13.020€.

  Όλος ο παραπάνω εξοπλισμός, συνολικού προϋπολογισμού 106.658,00€, παραχωρήθηκε δωρεάν από την Περιφέρεια Ηπείρου, μετά από αίτημα του Νοσοκομείου προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλ. Καχριμάνη, τον οποίο η Διοίκηση του Νοσοκομείου ευχαριστεί.

  Μετά και την ολοκλήρωση των τεχνικών αυτών παρεμβάσεων, η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ενημερώνει ότι στο Νοσοκομείο πλέον διατίθενται συνολικά 105 κλίνες για τη νοσηλεία ασθενών με COVID-19, σε Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων και σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι οποίες στο σύνολό τους διαθέτουν υποπίεση σε όλους τους θαλάμους τους, όπως και διαχωρισμό καθαρών περιοχών, μέσω στεγανών διαχωριστικών και υπερπίεση στους διαδρόμους, με προσαγωγή νωπού κλιματιζόμενου αέρα και κατανέμονται ως εξής:

  – 79 κλίνες για ενήλικες, σε τέσσερις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ 1/2/3/4).

  – 10 κλίνες για παιδιά στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων Παίδων (ΜΕΛΠ).

  – 16 κλίνες Εντατικής Θεραπείας για COVID-19 σε δύο ΜΕΘ-COVID.

  Υπενθυμίζεται ότι εδώ και λίγο καιρό έχει διαχωριστεί πλήρως η λειτουργία του Τμήματος των Επειγόντων Περιστατικών, σε “καθαρή” και COVID λειτουργία, σε ξεχωριστούς χώρους για τα περιστατικά που προσέρχονται σε αυτό, με τη βοήθεια κοντέινερ, τα οποία ήταν χορηγία της Περιφέρειας Ηπείρου και εξοπλίστηκαν πλήρως με χρηματοδότηση της 6ης ΥΠΕ, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και τις αυστηρότερες διεθνείς προδιαγραφές και πιστοποιήσεις.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ