Τετάρτη 12.05.2021
More

  23 οι εμβολιασμοί εκτός λίστας στα Ιωάννινα

  Σε εξέλιξη προανάκριση που διέταξε ο Εισαγγελέας

  Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της κατεπείγουσας προανάκρισης που διέταξε ο Εισαγγελέας για τους εμβολιασμούς που έγιναν στα εμβολιαστικά κέντρα των Ιωαννίνων σε πολίτες που δεν ανήκουν στις κατηγορίες που δικαιούνται να εμβολιαστούν την τρέχουσα περίοδο, όπως είναι οι ηλικιακές κατηγορίες και οι κατηγορίες των ευπαθών ομάδων ή των υγειονομικών.

  Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, η πρώτη ανάλυση των στοιχείων και ο έλεγχος που έγινε από τη διαχείριση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, έδειξε, ότι έχουν γίνει συνολικά 23 εμβολιασμοί κατ’ εξαίρεση, με την αιτία να τελεί υπό διερεύνηση. Σε πρώτο επίπεδο γίνεται λόγος για κάποιο τεχνικό λάθος της εφαρμογής, όμως κάτι τέτοιο δεν φαίνεται και τόσο πιθανό, όσο πιθανή είναι η αξιοποίηση κάποιας «τρύπας» στο σύστημα, που έδωσε τη δυνατότητα παράκαμψης της διαδικασίας.

  Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται από το εμβολιαστικό κέντρο του ΠΓΝΙ, όταν διαπιστώθηκε πως ορισμένοι από τους πολίτες που είχαν ραντεβού για εμβολιασμό ανήκαν σε μικρότερες ηλιακές κατηγορίες από αυτές που δέχεται το σύστημα τη δεδομένη χρονική στιγμή και ενημερώθηκε σχετικά η διοίκηση, που με τη σειρά της ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας και τις εισαγγελικές αρχές, που διέταξαν την κατεπείγουσα προανάκριση.

  Ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν, ότι στο ΠΓΝΙ, διαπιστώθηκε πως από τις αρχές της εβδομάδας, έγιναν λιγότεροι από 20 εμβολιασμοί εκτός λίστας, κάτι που σημαίνει, ότι για να φτάσουμε στον αριθμό των 23 που καταλήγει το υπ. Υγείας, υπάρχει ένας αριθμός εμβολίων που έγιναν σε άλλα εμβολιαστικά κέντρα, όπως στο Χατζηκώστα, στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων, ενδεχομένως και στο Κ.Υ Βουτσαρά. Η εισαγγελική εντολή που έχει δοθεί, είναι να αποσταλεί το σύνολο των στοιχείων, το συντομότερο δυνατό, από όλα τα εμβολιαστικά κέντρα, κυρίως με βάση τις ηλικίες των εμβολιασθέντων.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ