Πέμπτη 13.05.2021
More

  25η ΜΑΡΤΙΟΥ – Χωρίς παρέλαση, αλλά με συγκέντρωση στην πλατεία

  Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου

  Με την τήρηση αυστηρού πρωτοκόλλου θα πραγματοποιηθούν οι επετειακές εκδηλώσεις και στα Ιωάννινα για την 25η Μαρτίου, αφού δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής της διασποράς του ιού.

  Η περιφέρεια Ηπείρου ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που περιλαμβάνει την επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου στις 10.30. Θα ακολουθήσει πανηγυρική ομιλία από την Σταυρούλα Χαϊδεμενάκου, φιλόλογο, διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Ιωαννίνων και στις 11.15 θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων

  Συγκέντρωση στην πλατεία

  Συγκέντρωση πανελλαδικού χαρακτήρα και διάστασης με σκοπό να τιμήσουν την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της ελληνικής Επανάστασης, προαναγγέλλουν τα μέλη του Συντονιστικού Φορέων του ’21 ότι θα πραγματοποιηθεί και στην πόλη των Ιωαννίνων την Πέμπτη, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, στις 120.00 μπροστά στο διοικητήριο της περιφέρειας Ηπείρου. Πρόκειται όπως αναφέρουν στο προσκλητήριό τους, για μία πανελλαδική πρωτοβουλία, που πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε διάφορες πόλεις της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ζάκυνθο, Ιωάννινα και Κομοτηνή) ώστε να σταλεί ένα μήνυμα εορτασμού απέναντι στην προσπάθεια υποβάθμισης της επετείου των 200 ετών. «Αποτίνουμε φόρο τιμής στους αγώνες των παππούδων μας και διεκδικούμε τα προτάγματα για τα οποία έχυσαν το αίμα τους. Αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα κάθε ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο και βάζοντας μπροστά από όλα την πατρίδα εκείνη την ημέρα, θα βρεθούμε οι Έλληνες ενωμένοι κάτω από τη σημαία μας, για να τιμήσουμε την μεγάλη εθνική μας επανάσταση και να διεκδικήσουμε ειρηνικά την ολοκλήρωσή της», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο προσκλητήριο συμμετοχής για την εκδήλωση.

  Μία τεράστια σημαία στο Μιτσικέλι

  Το απόγευμα της Τρίτης στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η μεταφορά και τοποθέτηση σε επικλινές σημείο του εδάφους στο Μιτσικέλι, ώστε να είναι ορατή από κάθε περιοχή των Ιωαννίνων, μία τεράστια ελληνική σημαία, με εμβαδόν 1200 τ.μ. Πρόκειται για τη σημαία που έχει κάνει την «εμφάνισή» της στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο Καλπάκι τα τελευταία χρόνια, η κατασκευή της οποίας αποτέλεσε πρωτοβουλία της Εθνοφυλακής και ανήκει στον Δ. Πωγωνίου.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ