Τρίτη 16.04.2024
More

  2ο Λύκειο – «Πόσο όμορφος έγινε ο παράδεισος;»

  Τη μνήμη των 57 θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών και του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που στοιχειώνει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και πάνω απ’ όλα τους συγγενείς των νεκρών, τίμησαν σε μία λιτή εκδήλωση οι μαθητές και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Γενικού Λυκείου Ιωαννίνων.

  Λίγο πριν τις 10 το πρωί, οι μαθητές του σχολείου και οι καθηγητές συναντήθηκαν στην είσοδο του σχολείου όπου ανήρτησαν ένα πανό με ένα σκίτσο και την ημερομηνία του δυστυχήματος με δύο τρένα να συγκρούονται μετωπικά και το ερώτημα «Πόσο όμορφος έγινε ο παράδεισος;».

  Αφού τήρησαν σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των θυμάτων, μαθητές της Γ’ Λυκείου απήγγειλαν ποιήματα και διάβασαν κείμενα με τις σκέψεις τους για εκείνη την ημέρα και για την απόλυτη ανάγκη να δοθούν απαντήσεις για τα αίτια, να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και να δικαιωθεί η μνήμη των θυμάτων και ο αγώνας των συγγενών τους.

  Θερμές ευχαριστίες προς τους μαθητές και τους συναδέλφους της καθηγητές, μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου ΓΕΛ εξέφρασε η διευθύντρια του σχολείου Βασιλική Τσάγκα.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ