Τρίτη 21.09.2021
More

  38 οι θετικοί στον ιό φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

  Οι 16 διαμένουν στις Φοιτητικές Εστίες και οι άλλοι 22 σε διαμερίσματα στην πόλη

  Σε καθεστώς απομόνωσης παραμένουν 38 φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που βρέθηκαν θετικοί στον ιό τις προηγούμενες ημέρες, εκ των οποίων οι 16 διαμένουν στις Φοιτητικές Εστίες και οι άλλοι 22 σε διαμερίσματα στην πόλη.

  Η επιβεβαίωση αρκετών κρουσμάτων στην πανεπιστημιούπολη έχει σημάνει συναγερμό και στις πρυτανικές αρχές και την κοινότητα του Πανεπιστημίου, όπως όμως και στις υγειονομικές αρχές, με διάφορα προβλήματα να παρουσιάζονται στην πορεία της ιχνηλάτησης, αλλά και ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για πάρτι που έγιναν στην πανεπιστημιούπολη, το τελευταίο 20ήμερο, ακόμη και σε κλειστούς εσωτερικούς χώρους.

  Όπως ανέφερε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τρ. Αλμπάνης, η διασπορά του ιού μεταξύ των φοιτητών αφορά πλέον το σύνολο της πόλης και όχι μόνο τις Εστίες, απευθύνοντας έκκληση προς τον ΕΟΔΥ και την περιφέρεια Ηπείρου να ενεργήσουν ώστε να διενεργούνται πιο συχνά rapid test στην πανεπιστημιούπολη.

  «Υπάρχει μία σειρά θεμάτων που μας απασχολούν, όπως είναι η διαδικασία της σίτισης για τους φοιτητές που είναι σε απομόνωση στις Εστίες και δε μπορούν να προσέλθουν στη Λέσχη. Βέβαια εκείνο που προέκυψε εκτός από το ότι οφείλουν όλοι να αποφεύγουν να βρίσκονται σε συναθροίσεις πολλών ατόμων, να απαντούν με ειλικρίνεια στη διαδικασία της ιχνηλάτησης για τις στενές επαφές τους. Γνωρίζουμε μέσα από τις μαρτυρίες των φοιτητών και την ιχνηλάτηση, ότι έγιναν αρκετά πάρτι ακόμη και σε κλειστούς χώρους και αυτό είναι κάτι που προφανώς θα πρέπει να αποφεύγεται, ειδικά εν όψει της επιστροφής στη διά ζώσης λειτουργία των πανεπιστημίων», ανέφερε ο πρύτανης του πανεπιστημίου, μιλώντας στο ITV.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ