Πέμπτη 13.06.2024
More

  4 εκ. ευρώ για όμβρια σε δημοτικές κοινότητες του Δήμου Ζίτσας

  «Ανοίγει ο δρόμος» για την κατασκευή έργων αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στις Δημοτικές Κοινότητες Βουνοπλαγιάς και Ελεούσας συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ που είχαν ενταχθεί στο Ε.Π. «Ήπειρος 2021-2027», μετά την αποδοχή των αποφάσεων ένταξης και χρηματοδότησης από τη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Ζίτσας στη διάρκεια της συνεδρίασής της την Παρασκευή.

  Η Δημοτική Αρχή Ζίτσας ακολουθώντας την πάγια τακτική της στην κατασκευή βασικών έργων υποδομής με πόρους από χρηματοδοτικά εργαλεία, διεκδίκησε και πέτυχε για ακόμη μία φορά χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» .

  Ειδικότερα, οι μελέτες των εν λόγω έργων ανατέθηκαν από τη Δημοτική Αρχή, ωρίμασαν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, κατατέθηκαν  από το Τμήμα Προγραμματισμού και εντάχθηκαν με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της αειφορίας και αντιμετώπιση της κλιματικής Αλλαγής». Πρόκειται για  τα έργα:

  • «Διευθέτηση Όμβριων Υδάτων Οικισμού Τ.Κ. Βουνοπλαγιάς» προϋπολογισμού 2.760.000 ευρώ και
  • «Διευθέτηση Όμβριων Υδάτων Τμήματος Οικισμού Δ.Κ. Ελεούσας» προϋπολογισμού 1.240.000 ευρώ.

  Επισημαίνεται πως με την κατασκευή των εν λόγω έργων θωρακίζονται από πλημμυρικά φαινόμενα τόσο ο οικισμός της Βουνοπλαγιάς, όσο και πολεοδομικά τετράγωνα της Ελεούσας. Στόχος της Δημοτικής Αρχής Ζίτσας είναι με την κατασκευή ανάλογων έργων αποχέτευσης να θωρακιστεί οριστικά  από πλημμυρικά φαινόμενα όλη η επικίνδυνη «λεκάνη» όπως αυτή αποτυπώνεται σε σχετικό χάρτη του Υπουργείου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ