Δευτέρα 28.11.2022
More

  ΑΔΕΔΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την 1η Φεβρουαρίου στο ΠΓΝΙ

  Να συμμετέχουν στη στάση εργασίας σε όλο το Δημόσιο από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου καλεί τους εργαζομένους η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων.

  Να συμμετέχουν στη στάση εργασίας σε όλο το Δημόσιο από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου και να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνουν το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, οι Σύλλογοι εργαζομένων των Νοσοκομείων Πανεπιστημιακού  και Χατζηκώστα, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου, ο σύλλογος εργαζομένων στο ΕΚΑΒ της 7ης Περιφέρειας, ο σύλλογος εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και  ο Σύλλογος Ιατρών στην Πρωτοβάθμια Υγεία,  στη 13:00 το μεσημέρι στην Πύλη Εισόδου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου καλεί τους εργαζομένους η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων.

  Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση σημειώνει: «Δυο χρόνια συμπληρώνονται από την εκδήλωση της πανδημίας covid-19 και η χώρα μας πληρώνει βαρύ το τίμημα, εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής. Ήδη θρηνούμε πάνω από 23.000 νεκρούς και η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Τα νοσοκομεία και τα Κ.Υ είναι στο κόκκινο, με το προσωπικό αποδεκατισμένο, κάτω από τα όρια ασφαλούς λειτουργίας και εφημέρευσης, με υγειονομικούς εξουθενωμένους από τις αλλεπάλληλες εφημερίες και τις απανωτές βάρδιες, χωρίς ρεπό».

  Στα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ, η ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας «γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού», καθώς και επαναλειτουργία νοσοκομείων που έχουν κλείσει, η μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων, με κατεπείγουσες όπως τονίζει διαδικασίες όλων των υποψήφιων γιατρών για τις μόνιμες θέσεις που έχουν προκηρυχθεί και επιστροφή όλων των εργαζόμενων που βρίσκονται με αναστολή εργασίας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα και μεγάλων διαγνωστικών αλυσίδων, στοχευμένη επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με ευθύνη του κράτους με συνταγογράφηση και με εξασφάλιση δωρεάν διαγνωστικών τεστ , μέτρα για σχολεία και σχολές, καθώς και απεμπλοκή των σχολείων από τον εμβολιασμό και δημιουργία εμβολιαστικών δομών.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ