Τετάρτη 01.02.2023
More

  «Αδιαπραγμάτευτη η ασφάλεια των εργαζομένων»

  Πανελλαδική Απεργία πραγματοποιήθηκε στους δήμους όλης της χώρας μεταξύ των οποίων και των Ιωαννίνων

  Πανελλαδική Απεργία πραγματοποιήθηκε στους δήμους όλης της χώρας μεταξύ των οποίων και των Ιωαννίνων στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που αποφασίστηκαν μετά τον τραγικό θάνατο της εργαζόμενης στην διάρκεια της εργασίας της.

  Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση βρέθηκαν η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων και μέλη της διοίκησης ενώ την κινητοποίηση και την απεργία στηρίζει η ΑΔΕΔΥ. «Ο αγώνας για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων ήταν και θα παραμένει στην προμετωπίδα των αγώνων μας μέχρι οι διοικήσεις των δήμων και η κυβέρνηση να καταλάβουν ότι οι ζωές μας έχουν αξία» ανέφερε η κα. Ζέκα τονίζοντας ότι δεν θα υποχωρήσουν στις διεκδικήσεις τους για ασφάλεια στην εργασία ζητώντας να δοθούν όλα τα απαραίτητα στους εργαζόμενους για την προσωπική τους ασφάλεια στην ώρα της εργασίας.

  Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση του Χρίστου Μεντή που επίσης ανέδειξε την σημασία λήψης και τήρησης των μέτρων ασφαλείας για όλους τους εργαζόμενους.

  Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων δια του προέδρου της Χρίστου Γρίβα στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων που εργάζονται στο δήμο Ιωαννιτών.

  «Το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με βάσει και την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, στηρίζει την 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΠΟΕ – ΟΤΑ καθώς και την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας. Η κινητοποίηση πραγματοποιείται με αφορμή τον θάνατο εργαζόμενης στον Δήμο Ξυλοκάστρου που έχασε τη ζωή της πέφτοντας θύμα της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και αρκετών Δημάρχων, που αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους την υγεία και την ασφάλειά τους, ως «αναλώσιμους», την ίδια στιγμή που μπορούν να τα «νομιμοποιούν όλα», όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, κάνοντας ακόμα και μετά θάνατον προσλήψεις και αναγγελίες προσλήψεων. Σήμερα η κυβέρνηση αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό πλαίσιο που υπάρχει, χρησιμοποιεί εργαζόμενους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα με «μαύρη» εργασία, με «ψίχουλα» και χωρίς ασφάλιση» τόνισε στην δήλωσή του ο κ. Γρίβας.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ