Δευτέρα 01.03.2021
More

  Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στα έργα στην Άρτα

  Δεν υλοποιούνται από την κυβέρνηση τα δρομολογημένα έργα επί κυβέρνησης Τσίπρα καταγγέλλουν οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ

  Για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και προσκόμματα στα έργα που ξεκίνησαν επί ΣΥΡΙΖΑ στην Άρτα κάνουν λόγο οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση τους που κατατέθηκε με πρωτοβουλία της Όλγας Γεροβασίλη.

  Στην Ερώτηση κάνουν αναφορά στη δημιουργία Πάρκου Ορεινών Δραστηριοτήτων στο Σταυρό Θεοδωριάνων σε συνδυασμό με το έργο για το δρόμο Αθαμάνιο – Θεοδώριανα και της παράκαμψης Αθαμανίου προς Θεοδώριανα.

  «Ο αναπτυξιακός χαρακτήρας των έργων αυτών για την ευρύτερη περιοχή των Τζουμέρκων και έτσι συνολικά για την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας αλλά και τις γειτνιάζουσες Π.Ε. είναι αδιαμφισβήτητος.

  Τα έργα αυτά είχαν αποτελέσει και προσωπική δέσμευση του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, προς τους Αρτινούς κατά την επίσκεψή του στην Άρτα τον Μάιο του 2019.

  Δέσμευση που προτού καν συμπληρωθεί μήνας απ’ την εξαγγελία της και συγκεκριμένα στις 4 Ιουνίου 2019, με συντονισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και Δήμου Κ. Τζουμέρκων  δρομολογήθηκε προς υλοποίηση», αναφέρεται στην Ερώτηση.

  Γίνεται ακόμα αναφορά στην εξέλιξη  του έργου της αναστήλωσης της Γέφυρας Κοράκου, «που αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία της Πολιτιστικής κληρονομιάς μας στην Κοιλάδα του Αχελώου», αναφέροντας ότι «δυστυχώς, μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη Ν.Δ., το εγχείρημα έχει παγώσει και η κυβέρνηση, μέχρι στιγμής, κωφεύει στο δίκαιο αίτημα των φορέων Άρτας και Καρδίτσας αλλά και της τοπικής κοινωνίας στην Κοιλάδα του Αχελώου  να υπάρξει συνέχεια, παρά την προφορική δέσμευση του Πρωθυπουργού κατά την περιοδεία του στην Άρτα τον Ιούλιο του 2020, όπου μεταξύ άλλων επισκέφτηκε το γεφύρι της Πλάκας, η αναστήλωση του οποίου αποτέλεσε στοίχημα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και επιτεύχθηκε μάλιστα ταχύτατα».

  Οι ερωτήσεις προς τον Υπουργό είναι:

  – Σε ποιο στάδιο βρίσκεται, γιατί καθυστερεί και πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί το Πάρκο Ορεινών Δραστηριοτήτων στο Σταυρό Θεοδωριάνων, για το οποίο επί ΣΥΡΙΖΑ εγκρίθηκε χρηματοδότηση 5         εκατομμυρίων ευρώ;

  Π Σε ποιο στάδιο βρίσκεται, γιατί καθυστερεί και πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί ο δρόμος Αθαμάνιο – Θεοδώριανα για τον οποίο εγκρίθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ χρηματοδότηση σχεδόν 9 εκατομμυρίων ευρώ,

  – Σε ποιο στάδιο βρίσκεται, γιατί καθυστερεί και πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η αναστήλωση της ιστορικής Γέφυρας Κοράκου, για την οποία επί ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκαν 16,5 εκατομμύρια ευρώ;

  Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ