Δευτέρα 30.01.2023
More

  ΑΓΝΗ ΝΑΚΟΥ -100 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόνο από τις μονάδες του ΕΟΔΥ

  Η αύξηση των κρουσμάτων ήταν από πολλούς αναμενόμενη καθώς ο κόσμος την περίοδο των γιορτών μετακινήθηκε

  Την προσοχή όλων ζήτησε η αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου καθώς τη Δευτέρα στον έλεγχο των κινητών ομάδων του ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν 100 επιβεβαιωμένα κρούσματα covid 19. Η αύξηση των κρουσμάτων ήταν από πολλούς αναμενόμενη καθώς ο κόσμος την περίοδο των γιορτών μετακινήθηκε, διασκέδασε και βρέθηκε σε χώρους με πολύ κόσμο. Αυτή η συγκέντρωση και ο συγχρωτισμός ήταν βέβαιο ότι θα οδηγούσε και σε αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων. Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή καθώς το διάστημα αυτό εκδηλώνονται και άλλες ιώσεις και κανείς δε θέλει να γεμίσουν τα νοσοκομεία.

  Το νούμερο από τις κινητές μονάδες ελέγχου του ΕΟΔΥ  είναι μεγάλο και η εγρήγορση αυτονόητη καθώς τα στοιχεία αυτά αφορούν δεν περιλαμβάνουν ούτε τους ιδιωτικούς ελέγχους, ούτε τα τεστ που διενεργούνται σε εξωτερικά ιατρεία, νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα. Παράλληλα, είναι πολλοί που νοσούν και δεν κάνουν τεστ και κυκλοφορούν παρά το γεγονός ότι έχουν συμπτώματα μεγαλώνοντας την αλυσίδα της διασποράς ιών και επαναλοιμώξεων.

  Καθώς πια έχουμε μπει στο χειμώνα και το κρύο είναι αισθητό,  πολλοί είναι αυτοί που μπαίνουν σε εσωτερικούς κλειστούς χώρους και αυξάνονται οι φωνές που ζητούν την επαναφορά της μάσκας ειδικά σε χώρους εργασίας.

  Η κα. Νάκου κάλεσε τους πολίτες να φορούν μάσκα όταν βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους με συνωστισμό και συγχρωτισμό προκειμένου να προστατευτούν και να προστατεύσουν.

  «Υπάρχει εγρήγορση και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ καθώς πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος μία πιθανή έξαρση των κρουσμάτων να συμπέσει με την ήδη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, καθώς τα κρούσματα γρίπης και  αναπνευστικού συγκυτιακού ιού είναι πολλά και θέλουμε όσο μπορούμε να μην αυξηθούν», τονίζει η κα. Νάκου.

  Και τα σχολεία

  Η κα. Νάκου επεσήμανε ότι σαν πολίτες θα πρέπει εμείς να αναλάβουμε την ευθύνη των ενεργειών μας και να μη περιμένουμε από κανέναν φορέα να μας υποδείξει τι είναι αναγκαίο και τι όχι! «Άνοιξαν και τα σχολεία και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι όλοι προσεκτικοί καθώς και εκεί βρίσκονται πολλά παιδιά μαζί. Θα δούμε πως θα κινηθεί το επόμενο διάστημα το θέμα των ιώσεων» τονίζει.

  Τέλος, κάλεσε όλους να λάβουν μέτρα και να τηρούν τους κανόνες υγιεινής πλένοντας σχολαστικά χέρια ενώ συνέστησε καλό συχνό αερισμό των χώρων όπου συγκεντρώνετε πολύς κόσμος.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ