Παρασκευή 09.12.2022
More

  Αγώνας για την υπεράσπιση των «βαρέων και ανθυγιεινών» επιδομάτων

  Πέρασαν ημέρες και χρόνια μνημονίων και οικονομικής κρίσης, που κινητοποιήσεις εργαζόμενων στους ΟΤΑ και στη δημόσια διοίκηση αντίστοιχα, δεν είχαν ως κύριο χαρακτηριστικό τους τη μαζική συμμετοχή

  Πέρασαν ημέρες και χρόνια μνημονίων και οικονομικής κρίσης, που κινητοποιήσεις εργαζόμενων στους ΟΤΑ και στη δημόσια διοίκηση αντίστοιχα, δεν είχαν ως κύριο χαρακτηριστικό τους τη μαζική συμμετοχή, για να φτάσουμε στο 2022 όπου η εισήγηση για την κατάργηση ή τις περικοπές των βαρέων και ανθυγιεινών επιδομάτων, έβγαλε στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενους.

  Η κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου –Δυτ. Μακεδονίας όπου επιδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Συντονιστή κ. Μιχελάκη, για την σχετική εισήγηση, που έχει γίνει καταρχάς αποδεκτή από την κυβέρνηση που προχωρά στην εφαρμογή της, ήταν σίγουρα από τις πλέον μαζικές των τελευταίων ετών, με τους εργαζόμενους να δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε νέες πιο δυναμικές κινητοποιήσεις εάν δεν αποσυρθεί η σχετική εισήγηση από τη βάση του διαλόγου.

  Από τον Σύλλογο Εργαζομένων στους ΟΤΑ του νομού Ιωαννίνων, ο Χρ. Μεντής, ο πρόεδρος του ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρ. Γρίβας, η Τίνα Ζέκα από την παράταξη ΔΑΣ ΟΤΑ και η Αναστασία Τζίμα, ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση τόνισαν, ότι αποτελεί μονόδρομο για τους εργαζόμενους η διεκδίκηση της απόσυρσης της εισήγησης και η επαναφορά των προηγούμενων ρυθμίσεων, με την επέκταση μάλιστα της χορήγησης των βαρέων και ανθυγιεινών και για άλλους κλάδους εργαζόμενων.

  Ακόμη, για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί η το ενδεχόμενο της κατάργησης ή ακόμη και της περικοπής σε μεγάλο ποσοστό, του επιδόματος, σε χιλιάδες εργαζόμενους μίλησαν ο Γεώργιος Τσιαντής, από τον Σύλλογο Πολιτικών Υπαλλήλων του Υπ. Εθνικής Άμυνας, η Δήμητρα Ηλία, από την Επιτροπή των Σχολικών Καθαριστριών και ο Χρ. Αυδίκος, πρόεδρος της Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων.

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ