Κυριακή 22.05.2022
More

  Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του πυροσβέστη στο Αθαμάνιο (βίντεο)

  Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του εγκλωβισμένου πυροσβέστη στο Αθαμάνιο

  Η φωτογραφία από το σημείο που επιχειρεί η ΕΜΑΚ για τη διάσωση του πυροσβέστη

  Τυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε ένας 48χρονος πυροσβέστης από την Άρτα, που εγκλωβίστηκε την Τρίτη σε μία απόκρημνη χαράδρα πάνω από τα Θεοδώριανα Άρτας, όπου είχε πάει για να κάνει ορειβασία, σε δύσκολες πάντως συνθήκες, με το χιόνι να είναι αρκετό στην περιοχή.

  Ο πυροσβέστης μεταφέρθηκε σώος από ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας, αφού προηγουμένως ειδικά εκπαιδευμένες ομάδες της 5ης και της 8ης ΕΜΑΚ τον είχαν προσεγγίσει και τον μετέφεραν σε ασφαλές σημείο, όπου μπορούσε να προσεγγίσει με μεγαλύτερη ασφάλεια το ελικόπτερο.

  Ο 48χρονος πυροσβέστης εγκλωβίστηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης σε κάποιο σημείο από το οποίο ήταν αδύνατο και πολύ επικίνδυνο και να προσπαθήσει έστω να απομακρυνθεί και ειδοποίησε με το κινητό του τηλέφωνο την Πυροσβεστική καλώντας σε βοήθεια.

  Οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της 5ης ΕΜΑΚ, που έφτασαν στην περιοχή, δε μπόρεσαν να τον εντοπίσουν την Τρίτη, όπως και το ελικόπτερο που επιχείρησε. Έτσι, η αγωνία όλων ήταν πως θα καταφέρει με το δριμύ ψύχος που επικρατούσε να μείνει ζωντανός στη διάρκεια της νύχτας, κάτι που έγινε και με το πρώτο φως της ημέρας η επιχείρηση ξεκίνησε και πάλι, με τον εγκλωβισμένο πυροσβέστη να έχει επικοινωνία με τους διασώστες δίνοντας το ακριβές στίγμα της τοποθεσίας στην οποία βρισκόταν. Η επιχείρηση ήταν εξαιρετικά δύσκολη, ώστε να γίνει με ασφάλεια η προσέγγισή του από το έδαφος, όμως τελικά αυτό έγινε με μεγάλη προσοχή από τις ειδικά εκπαιδευμένες ομάδες της ΕΜΑΚ, που τον βοήθησαν ώστε να βγει σε ένα πιο «καθαρό» σημείο, από το οποίο τον παρέλαβε το ελικόπτερο.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ