Τρίτη 28.06.2022
More

  Αίτημα επανεκκίνησης των φροντιστηρίων με δια ζώσης μαθήματα

  Αγχωμένοι και προβληματισμένοι για το διάστημα που θα ακολουθήσει και κυρίως για τις Πανελλήνιες είναι πολλοί μαθητές της Γ’ Λυκείου που επέστρεψαν στα θρανία

  Πολλά παιδιά είναι, απογοητευμένα και φοβισμένα ενώ δεν έλειψαν και αυτά, που αγαπημένα τους πρόσωπα έδωσαν την μάχη με τον κορονοϊό, γεγονός, που έχει επιβαρύνει κατά πολύ την ψυχολογία τους.

  Με αυτά τα συναισθήματα οδηγούνται σε μια δύσκολη περίοδο αυτή της τελικής προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

  Η πολύμηνη παρακολούθηση των μαθημάτων μόνο μέσω της τηλεκπαίδευσης έχει προκαλέσει ανασφάλεια στα παιδιά τα οποία σε λίγο καιρό θα κληθούν ν΄ αντιμετωπίσουν και τις πανελλαδικές εξετάσεις και το νέο σύστημα με την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

  Να ανοίξουν τα φροντιστήρια

  Το θέμα που απασχολεί τα παιδιά είναι το άνοιγμα των φροντιστηρίων, καθώς όπως είναι γνωστό αυτή την εποχή οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου παρακολουθούν εντατικά τα μαθήματά τους στα φροντιστήρια και η δια ζώσης εκπαίδευση τους, σε αυτή τη φάση, τους είναι αναγκαία προκειμένου να μειωθεί και το άγχος της προετοιμασίας.

  Ο γραμματέας του συλλόγου Φροντιστών Γιώργος Φούκας κληθείς να σχολιάσει υποστήριξε ότι και ο δικός τους κλάδος είναι σε σύγχυση καθώς άλλοι φροντιστές θέλουν να ανοίξουν τα δια ζώσης και άλλοι επιθυμούν να ανοίξουν μετά το Πάσχα ενώ ζητούν να ακολουθηθεί η διαδικασία των self test για την προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών στα φροντιστήρια.

  Την ίδια ώρα ωστόσο ξεκαθαρίζουν ότι τα παιδιά της Γ λυκείου προσέρχονται με μεγάλο άγχος καθώς υπάρχει μεγάλο ζήτημα με την παρακολούθηση αλλά κυρίως με τα διαγωνίσματα που κάνουν οι μαθητές που προσομοιάζουν της διαδικασίας των πανελληνίων εξετάσεων: «Δεν μπορούν να γίνουν όλα με την διαδικασία της τηελεκπαίδευσης. Πρέπει να επιστρέψουν τα παιδιά στα δια ζώσης μαθήματα ώστε να μπορέσουν να κάνουν τα διαγωνίσματα αλλά και την επανάληψη που γίνεται σε αυτό το διάστημα» καταλήγει ο κ. Φούκας.

  Για το θέμα του ανοίγματος των φροντιστηρίων ενόψει πανελλαδικών εξετάσεων ρωτήθηκε η υπουργός Νίκη Κεραμέως και υποστήριξε ότι «έχει τεθεί το ζήτημα στην επιτροπή των ειδικών, γιατί το ζητούν οι υποψήφιοι!».

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ