Κυριακή 26.05.2024
More

  Ακριβότερη η Τσικνοπέμπτη!

  Η δυσκολία που υπάρχει σε όλα τα νοικοκυριά κρατά τον κόσμο μακριά από έξοδα και όλα γίνονται με μέτρο…

  Αντίστροφη μέτρηση για την Τσικνοπέμπτη και αρκετοί καταναλωτές κάνουν ήδη έρευνα αγοράς για να βρουν φθηνό αλλά και ποιοτικό κρέας. Ήδη, γίνονται οι ερωτήσεις για τιμές κυρίως σε χοιρινό και  κοτόπουλο που φαίνεται ότι και φέτος θα επιλέξει το μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτών.

  Παραγγελίες δεν γίνονται όπως άλλα χρόνια. Η δυσκολία που υπάρχει σε όλα τα νοικοκυριά κρατά τον κόσμο μακριά από έξοδα και όλα γίνονται με μέτρο…

  Η Πόπη Μάντη διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες κρεαταγορές της πόλης. Η ίδια καταγράφει, όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοί της την δυσκολία που έχουν οι καταναλωτές. «Ο κόσμος ζορίζετε υπάρχει μεγάλο θέμα και η ακρίβεια δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Μειώνουν και την ποσότητα και την συχνότητα», εξηγεί τονίζοντας ότι οι αυξήσεις το προηγούμενο διάστημα ήταν μεγάλες.

  «…ο κόσμος προσπαθεί να ξοδέψει όσο το δυνατόν λιγότερα. Οι τιμές είναι αυξημένες σε όλα τα είδη και όχι μόνο σε εμάς. Ελπίζουμε σταδιακά να έχουμε σταθεροποίηση και αποκλιμάκωση», τόνισε η κα Μάντη.

  Οι δυο κυριότεροι παράγοντες αύξησης των τιμών στο κρέας φαίνεται να είναι από την μια η ενεργειακή κρίση, που έχει αυξήσει τις τιμές του κρέατος και από την άλλη η μείωση των κοπαδιών που έχει φέρει ελλείψεις οι οποίες οξύνουν το πρόβλημα των ανατιμήσεων.

  «Οι καταναλωτές εδώ και καιρό έχουν μειώσει τις ποσότητες που αγοράζουν αλλά και τη συχνότητα της κατανάλωσης του κρέατος, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες τιμές που φτάνουν στον πάγκο του χασάπη. Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο. Η φτώχεια θέλει καλοπέραση που λέει και σοφός λαός και έστω και με λιγότερα, θα τσικνίσουμε», κατέληξε η κα Μάντη.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ