Σάββατο 28.01.2023
More

  Άμεση κάλυψη των κενών στην παράλληλη στήριξη των μαθητών

  Το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ μαζί με τους προέδρους της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων πραγματοποίησε συνάντηση με την Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Π.Ε. & Δ.Ε. Ηπείρου προκειμένου να ενημερωθεί για τα σημαντικά θέματα που υπάρχουν στον χώρο της Εκπαίδευσης.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

  «Το κύριο ζήτημα που τέθηκε ήταν το θέμα της κάλυψης των κενών στην παράλληλη στήριξη. Ένα θέμα που ταλανίζει τις οικογένειες των μαθητών που χρειάζονται εκπαιδευτική υποστήριξη, αλλά και τα σχολεία που χρειάζονται το ανάλογο προσωπικό για να λειτουργούν απρόσκοπτα.

  Δυστυχώς, κι ενώ ολοκληρώνεται το πρώτο τρίμηνο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, τα κενά στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων είναι δεκάδες και ακολουθούνται πρακτικές έξω από τα όρια της επιστήμης με μοίρασμα των παράλληλων σε δύο μαθητές ή ακόμα χειρότερα να μην υπάρχει καθόλου εκπαιδευτικό προσωπικό εκεί που υπάρχουν αντίστοιχες διαγνώσεις από το Κ.Ε.Δ.Α.Σ.Υ.

  Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε είναι η μη μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής κι ενώ έχει παρέλθει η απαιτούμενη διετία από τον διορισμό τους.

  Δυστυχώς, ο εμπαιγμός στο συγκεκριμένο θέμα συνεχίζεται. Συγκεκριμένα, η  ομηρία χιλιάδων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών συνεχίζεται ενώ όσες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης προχώρησαν σε διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης, θα κληθούν να ανακαλέσουν τις πράξεις αυτές.

  Η άρνηση του Υπουργείου Παιδείας να εξασφαλίσει τις απαραίτητες πιστώσεις για την πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού είναι εξοργιστική. Οι σύλλογοι των εκπαιδευτικών, Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ θα συνεχίσουν τις δράσεις τους το επόμενο διάστημα, ώστε να δοθούν οι επιβεβλημένες λύσεις.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ