Τρίτη 01.12.2020
More

  Ανάδειξη των μνημείων της Άρτας μέσω καινοτομίας

  Ο Δήμος Αρταίων δημοπρατεί το έργο με τίτλο «Καινοτόμες Δράσεις για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό» προϋπολογισμού 207.160,94 ευρώ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

  Το έργο που οδεύει προς υλοποίηση προβλέπει μέσω ολοκληρωμένης ψηφιακής αναβάθμισης, την προβολή, την ανάδειξη των σημαντικών αξιοθέατων και την προώθηση του τουρισμού, όχι μόνο μέσω των υποδομών του (φιλοξενία, εστίαση, ψυχαγωγία), αλλά και μέσω του πολιτιστικού πλούτου που διαθέτει ο Δήμος Αρταίων, με στόχο την ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας της περιοχής μας.

  Ο Δήμος Αρταίων είναι ένας από τους πλέον πλούσιους σε πολιτιστικό απόθεμα Δήμους της Ηπείρου αλλά και της Ελλάδας, ενώ η ευρύτερη περιοχή του χαρακτηρίζεται από πολύ υψηλή ιστορικότητα και διαθέτει σημαντικά μνημεία πολιτισμού, που τοποθετούνται σε όλες τις σημαντικές ιστορικές περιόδους.

  Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται, η σήμανση και τεκμηρίωση όλων των αξιοθέατων και των περιοχών Natura του Δήμου, καθώς και η επέκταση δικτύου Wi-Fi στα όρια αυτών, ώστε όταν ο επισκέπτης συνδεθεί δωρεάν στις διαθέσιμες ιστοσελίδες του Δήμου, με δυνατότητα πλέον σύνδεσης μέσω διαφορετικών ψηφιακών μέσων και τεχνολογιών, όπως έξυπνες συσκευές, τρίτες οθόνες κα., θα έχει εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε στοιχεία πολιτισμού/ιστορίας κ.α., καθώς και σε μια σειρά από εναλλακτικές δραστηριότητες, για να σχεδιάσει εξατομικευμένες διαδρομές.

  Επίσης, περιλαμβάνεται πολυκαναλική εφαρμογή περιήγησης και προβολής των σημείων ενδιαφέροντος, η οποία θα παρέχει επιλογή γλώσσας, και πληροφόρηση βάσει εντοπισμού θέσης, προτεινόμενες διαδρομές, αλλά και τον σχεδιασμό νέων, ενώ παράλληλα θα επιτρέπει τη χρήση online/offline maps, την είσοδο σε multimedia galleries, την άμεση επικοινωνία με άλλους χρήστες της εφαρμογής και τη διασύνδεση με κοινωνικά δίκτυα.
  Επιπρόσθετα, προβλέπεται η ψηφιακή αποτύπωση των σημείων υψηλής πολιτισμικής αξίας και η ανάπτυξη οπτικοακουστικού υλικού, το οποίο θα περιλαμβάνει φωτογραφίες και τρισδιάστατες αναπαραστάσεις, ηχητικά ντοκουμέντα, ταινίες τεχνολογίας 360 μοιρών, οι οποίες θα στηρίζονται σε καινοτόμα τεχνολογία προσαρμοσμένης ροής σημείων ενδιαφέροντος και δυναμικής καταγραφής πληροφορίας σε γλώσσα που επιλέγει ο χρήστης, κα.

  Επίσης, ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει εικαστικές τρισδιάστατες αναπαραστάσεις με τη χρήση επαυξημένης πραγματικότητας, μνημείων τα οποία δεν διασώζονται σε καλή κατάσταση, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε βιωματική πλέον παρακολούθηση και αλληλεπίδραση με τα ψηφιακά εκθέματα.
  Όλη η πληροφορία που θα αναπτυχθεί θα παρέχεται με τη μορφή ανοικτού ψηφιακού περιεχομένου (open data).

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Ο φάκελος της Περιφέρειας για την οδική σύνδεση Ιόνια Οδός-Κακαβιά

  Ολοκληρωμένος φάκελος κατατέθηκε στο αρμόδιο υπουργείο 

  Αλλάζει το κέντρο της πόλης, προς δημοπράτηση νέοι κόμβοι

  Προς υλοποίηση τρία σημαντικά έργα στο Δήμο Ιωαννιτών

  Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τις γιορτές

  Την Παρασκευή αναμένεται το μήνυμα του πρωθυπουργού

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων της Τρίτης 1 Δεκεμβρίου

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.