Τετάρτη 24.04.2024
More

  Ανάγκη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού

  Την άμεση αναγκαιότητα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις σε διοικητικό επίπεδο, επισημαίνει ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, που πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση την Δευτέρα, ζητώντας από τις πρυτανικές αρχές να παρέμβουν άμεσα.

  Η πρόεδρος του Συλλόγου Ολυμπία Τσαπάρη σε δηλώσεις της στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης, έκανε λόγο για απαράδεκτες συνθήκες, υπό τις οποίες εργάζονται οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με πολλές Γραμματείες Σχολών και Τμημάτων να αποτελούνται από ένα – δύο άτομα. Σε αυτή τη δύσκολη συνθήκη έρχεται να προστεθεί και η τακτική των πρυτανικών αρχών, να μετακινεί υπαλλήλους από τη μία Γραμματεία σε μία δεύτερη, όπου όμως υπάρχει σχετική επάρκεια προσωπικού. «Το πρόβλημα δε μπορεί να λυθεί με μετακινήσεις προσωπικού από τη μία Γραμματεία σε μία άλλη, ούτε καταλαβαίνουμε τη λογική να φεύγεις ένας εργαζόμενος από μία υπηρεσία που έχει δύο υπαλλήλους και να πηγαίνει σε μία άλλη που έχει πέντε υπαλλήλους.

  Η πρυτανεία υποστηρίζει ότι το θέμα μπορεί να λυθεί με την πρόσληψη συμβασιούχων, όμως εμείς λέμε, ότι ούτε αυτό μπορεί να γίνει γιατί έχουμε συμβασιούχους που έρχονται για πέντε ή οκτώ μήνες και στη συνέχεια δε μονιμοποιούνται με τις δύσκολες συνθήκες να διαιωνίζονται. Έχουμε εργαζόμενους που θέλουν να προσφέρουν, όμως τελικά δεν καταφέρνουν να πάρουν ούτε τις άδειές τους», ανέφερε η κα Τσαπάρη.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ