Τετάρτη 17.04.2024
More

  Ανακαινίστηκε και ανοίγει για το κοινό η οικία Φρόντζου

  Ένα από τα ελάχιστα σωζόμενα κτίρια, αντιπροσωπευτικά δείγματα της αρχιτεκτονικής του Μεσοπολέμου, η οικία Κων. Φρόντζου, τέως βουλευτή και δημάρχου Ιωαννίνων και μετέπειτα ιδρυτή και προέδρου της ΕΗΜ στο κέντρο της πόλης, ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό.

  Η οικία Φρόντζου που ανήκει στο Ίδρυμα Μελετών Ιονίου και Αδριατικού Χώρου στο οποίο είχε μεταβιβαστεί, παρέμεινε κλειστή σχεδόν για τέσσερις δεκαετίες από το τέλος της δεκαετίας του 1980.

  Με την χορηγία της Βουλής των Ελλήνων και την προσωπική παρέμβαση του Προέδρου της Κων. Τασούλα, η οικία Φρόντζου ανακατασκευάστηκε, ανακαινίστηκε, συντηρήθηκε και ως οικοδόμημα όπως και ο οικιακός και άλλος εξοπλισμός που υπήρχε εντός της και από σήμερα ανοίγει και επίσημα τις πόρτες της στο κοινό της πόλης.

  Τα εγκαίνια της ανακαινισμένης οικίας Φρόντζου πραγματοποιούνται σήμερα στις 12.00 παρουσία του Προέδρου της Βουλής κ. Τασούλα με τον Κων. Πέτσιο, πρόεδρο του ΙΜΙΑΧ να μεταφέρει σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την πρόθεση του Ιδρύματος, ώστε η οικία Φρόντζου να είναι ανοιχτή καθημερινά για τους πολίτες και τους επισκέπτες, αλλά και να λειτουργεί μελλοντικά ως ένα Κέντρο εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.

  «Επίσης ως ένα Μουσείο σε συνάφεια με το Λαογραφικό Μουσείο «Κ. Φρόντζος» στην οδό Χαρ. Τρικούπη. Θέλουμε οι συμπολίτες μας να έχουν μία μόνιμη πρόσβαση στο χώρο για να αποκτήσουν και την αισθητική αντίληψη της περιόδου του Μεσοπολέμου όταν κατασκευάστηκε. Είναι μία οικία γεμάτη με συμβολισμούς, αλλά η επιθυμία μας είναι να διευρύνουμε τη λειτουργία της και ως μουσείο και ως ένας χώρος πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων», ανέφερε ο κ. Πέτσιος.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ